Claus Johansen, CEO, eloomi

Bootstrapping Sommer 1 – Årets tech startup?

Nu har founders og investorer afleveret deres ‘23 regnskaber. Vi glæder os til sommer, sol og sandaler. Top 10 på årets mest læste Bootstrapping temaer har vi fundet frem til læne- og liggestolene. I dag tech startups

Med i toppen er scaleups som Eloomi, Veo og Trustpilot. Og ret så tidlige som Oasi.care, Nitrvolt og allerede fintech hypede Spektr. Her er læsernes top 10 liste:

 

1. Eloomi: solgt for over 1 mia. kr. og med 45% IRR – hvad er læringen?

 

2. Spektr: Fintech-guldfugl bag HelloFlow er tilbage med nyt AI-compliance barn

 

3. Januar: Hype, kollaps og nye muligheder i Web3

 

4. Famly: Aula-skandalen gjorde os stærke – og globale

 

5. ResoTher: Fra Big Pharma-boss til Startup. Anders Kronborg øjner milliardforretning

 

6. Trustpilot: Peter Mühlmann giver faklen videre i Trustpilot efter 17 år som CEO

 

7. Veo: Vækstkapital i tide til Henrik Teisbæk

 

8. Oasi.care: Pioner-teknologi kan fjerne alvorligt underbelyste fødsels-lidelser

 

9. Toptutors: Er lektiehjælp forbeholdt eliten?

 

10. NitroVolt: Gør os fri af russisk ammoniak

 

Det er ingen nyhed, at vi i Danmark er gode til og laver meget B2B software. Eloomi, Famly og Trustpilot er eksempler på klassisk softwareudvikling med rigtig flot internationalt markedspotentiale, hvor den sidste så blev noteret – inklusive lagerskat for Peter Mühlmann kan man sige – på London Stock Exchange. 

Edtech tegner sig ligesom fintech tungt på listen. Health- med- og biotech er repræsenteret med Oasi.care og ResoTher, mens deeptech også sniger sig ind med Bill Gates Breakthrough Energy finansierede NitroVolt. Så Danmarks styrkepositioner er til at få øje på. Det samme er interessen for krypto, hver gang vi tager det op, som Januar her understreger. 

Der er meget at glæde sig over med så dygtige danske founders, som du vil opdage ved læsning. Vi er i det hele et godt land at starte op i med masser af talenter. Iværksætterreformen har nu gjort rammerne endnu bedre

Men mens ex-socialdemokratiske politikere og andre stadig jubler ude i organisationerne over reformen, er vi nødt til på en kølig sommerdag at tilføje: Al investerings bundlinje er risikojusteret afkast efter skat. Risikoen opleves, især af danske pensionskasser, som høj, hvorfor finansieringen af de her 10 langt hen er kommet og vil komme fra udlandet. Skatten i ventures, ikke mindst børsnoterede, er de facto i toppen af OECD-landene. 

De facts ændrer reformen ret så marginalt på. Derfor vil vi også se, at det mere er undtagelsen end reglen, når Henrik Teisbæk i sit interview  fortæller, at han formår at fastholde Veo’s know how, vækst og arbejdspladser i Danmark. Vi må gøre det endnu bedre næste gang!