Artikler

Ny dansk venturefond rejser over halvdelen af kapitalen i svært fundraising marked

North Ventures etablerer ny venturefond, med en ny tilgang til værdiskabelse, hvor man allerede har rejst over halvdelen af målet på 300 mio. kr., samt foretaget de første investeringer.

Sponsoreret
22. februar 2024
0 kommentarer
Jakob Neua og Peter Warnøe
Pro

Penneo og Bellabeat. Founders i forsvar for livsværket

Penneo og Bellabeat er krisecases, der lige nu optager økosystemet. Der er ikke mange ligheder mellem founders’ hhv. angrebs- og forsvarsstrategier. Men dog den, at founders selv med næb og kløer vil bestemme over deres livsværk. Hvilket ikke er det samme som, at det nødvendigvis er super klogt! Vi tager temperaturen lige nu på de to kampe.

Klummer
21. februar 2024
0 kommentarer
Henrik Teisbæk, CEO i Veo
Pro

Ugens startup: Veo – Vækstkapital i tide

Kapital helt til C-runden fra bl.a. ATP har muliggjort, at Veos AI-baserede kamerateknologi bruges af 30.000 sportsklubber verden over. Men hvordan balancerer man væksten i et marked, hvor investorer beder en holde på krudtet? Vi har talt med Henrik Teisbæk, CEO & co-founder, der ikke har nogen planer om at vinke farvel til Danmark

Ugens startup
20. februar 2024
0 kommentarer
Nina Movin, CEO i Otto Mønsteds Fond
Pro

2024-forudsigelser #6 – Nina Movin: Startups skal finde nye cash cows

Kapitalen er knap for startups, der om muligt skal finde nye måder at tjene penge i et fastfrosset marked, siger Nina Movin, CEO i Otto Mønsteds Fond, der støtter startup-miljøet på bl.a. universiteterne. I sine forudsigelser til året stiller hun skarpt på markedssituationen, og giver sit bud på, hvordan startups bør finde deres cash cows og sikre diversitet i kompetencer

Artikler
20. februar 2024
0 kommentarer
Erik Balck Sørensen - Kan EIFO's milliarder lukke kapitalhullet for scaleups?

#11 Erik Balck Sørensen – Kan EIFO’s milliarder lukke kapitalhullet for scaleups?

Corti, Veo, Monta er lykkes med serie B- og C-runder. Og alle de andre ’rising unicorns´, der skal vækstes, skal også nok få. Men bliver det med eller uden dansk vækstkapital? Vi taler med Erik Balck Sørensen, ansvarlig for EIFO’s investeringer. Han sætter tal på den growth fond, man i EIFO forventer for at afhjælpe det problem, vores politikere også er bekymret for: Kan DK være mere end et innovationslab for USA og Asien?

Bootstrapping Podcast
15. februar 2024
0 kommentarer
Nikolaj Sørstrup Jørgensen, Gilion

Nikolaj Sørstrup, Gilion: Gæld er founders bedste ven!

Med stigende renter kommer stigende kapitalomkostninger. Det er naturloven, om vi taler egenkapital eller gæld. Hvorvidt gæld er en attraktiv aktivklasse, er derfor et spørgsmål om simpel købmandsregning, mener Nikolaj Sørstrup, Landechef for tech-lånegiveren Gilion (tidligere kendt som Ark Kapital)

Klummer
15. februar 2024
0 kommentarer
Peter Hede, Nordic Eye
Pro

Peter Hede, Nordic Eye – Hvorfor ønsker founders at sælge egne kapitalandele med store rabatter?

Der er god fornuft i som founder at sælge secondaries på vej mod den store exit, lyder det fra Peter Hede, partner i Nordic Eye, som i dette indlæg giver næring til debatten om rabatten på secondaries. Han mener ikke, der er nogen modsætning mellem at sælge kapitalandele med rabat og samtidig have fast tro på virksomhedens fremtidige succes.

Klummer
12. februar 2024
0 kommentarer
Tue Mantoni
Pro

Kort & Godt i økosystemet

Værsgo’: Her er de lige nu vigtigste personer, begivenheder og transaktioner i økosystemet.

Kort & Godt
12. februar 2024
0 kommentarer
Samy og Andreas, Tinyfarms

Ugens startup: Tinyfarms – Grøn omstilling indtænkt på folkeskoleniveau

DTU-spinout Tinyfarms leverer mini-laboratorier, der træner børn ned til 6. klasse i at tænke i klimaløsninger og animere dem til at tænke naturvidenskab. De håber at være svaret på tidens mange ubesvarede spørgsmål i et EU, hvor politikere råber på klimainnovation, og lægger håbet i hænderne på den nuværende skolegenerations fremtidige forskerhjerner og vordende ingeniører. Vi har talt med Tinyfarms CEO, Samy Tessier og investor Peter Torstensen, Accelerace om skaleringsudsigterne.

Artikler
6. februar 2024
0 kommentarer
Business Angels er den foretrukne finansieringskilde i 2023, viser tal fra Danske Iværksættere
Pro

Business Angels er foretrukne kilde til kapital i 2023

Mens traditionelle finansieringsmuligheder som banker og andre statslige fonde er gået tilbage, var Business Angels den foretrukne finansieringskilde i 2023, viser tal fra Danske Iværksættere. Tendensen peger på, at vi har fået et mere velfungerende marked for privat finansiering. Alligevel beretter iværksættere om store udfordringer ved at få kapital, hvor krævende processer ofte spænder ben.

Artikler
6. februar 2024
0 kommentarer
Kim, Lundberg, EIFO

Lån til startups #2 – LP´s kigger mod lån og nye aktiver

At Blackrock har opkøbt Venture Debt fonden Kreos er et eksempel på, hvordan stigende renter og dalende valuations får LP’s til at overveje andre aktivklasser, herunder Venture Debt fonde, fortæller Kim Lundberg, EIFO. Han undersøger i denne serie de vigtigste tendenser for Tech Lending i´24. I denne artikel giver han en dugfrisk status på Venture Debt udbydere og bringer tillige et perspektiv fra USA.

Artikler
6. februar 2024
0 kommentarer
Tue Mantoni
Pro

2024-forudsigelser #5. Tue Mantoni: Her ligger Danmark styrkepositioner

Iværksætterstrategien skal indeholde en plan for, hvordan danske scaleups kan fortsætte deres vækstrejse i Danmark, fortæller Tue Mantoni. Han tager i dette indlæg pulsen på investeringsmarkedet i ´24, og fortæller, hvordan han ser bæredygtighedsagendaen i USA kontra Danmark, fra sin post som rådgiver i Regeneration.vc

Artikler
5. februar 2024
0 kommentarer

Techtopia 314: GPT tjenesten, der er farlig for Facebook og Insta

Falske nøgenbilleder af Taylor Swift. Robotopkald fra Joe Biden. Vi lever nu i en tidsalder med fake reality, hvor vi ikke længere kan stole på, at det vi hører, ser, læser og oplever faktisk er virkelighed.

Podcast
5. februar 2024
0 kommentarer

Investeringspodcasten 207: Aktietoget buldrer videre

Aktietoget buldrer videre, og der er kommet regnskab fra Novo Nordisk. Hør også om Zealand Pharma, Novonesis, og hvordan 2024 ser ud for investorerne.

Podcast
4. februar 2024
0 kommentarer
Podcast, Ekse Gunge

#10 Eske Gunge – Glæden ved exit er stor. Men hvor er faldgruberne?

Eske Gunge solgte efter 10 år Actimo til Kahoot! for +200 mio. kr. Han taler ofte til politikere om de benspænd, han har været ramt af som iværksætter i håb om bedre forhold. Du kan høre hans exit-overvejelser set i bakspejlet, hvordan han kom til at stå med unødigt dårlige kort på hånden efter et salg til Kahoot! og om et nyt iværksætter-kapital, der er under opsejling.

Bootstrapping Podcast
1. februar 2024
0 kommentarer
Pro

Mads Bonde, Labster: For tidlig venturekapital kan være ødelæggende

Er det bedst, at staten understøtter med egenkapital eller lånekapital? Det er blevet diskuteret vidt og bredt de sidste uger. For Mads Bonde, co-founder i Labster, der har hentet mere end 800 mio. kr. i alt, var svaret klart. Et tidligt, men stort EIFO-lån blev nemlig afgørende for, at Labster er, hvor de er i dag. Læs om deres rejse til USA og finansieringen af den.

Artikler
29. januar 2024
0 kommentarer
DanBAN
Pro

Er diversitetsindsatsen i økosystemet blevet en sovepude?

Markant flere iværksættere end tidligere oplever negativ forskelsbehandling – 4 ud af 5 er kvindelige iværksættere. Det viser tal fra en ny rapport fra Danske Iværksættere. Det vækker bekymring hos iværksættere i Danmark, der i stigende grad rapporterer om negativ forskelsbehandling i netværks- og investorrelationer.

Artikler
29. januar 2024
0 kommentarer
Norminal investeringskomite 4

Ny dansk fundraiser skal komme DeepTech virksomheder til undsætning

Den nyetablerede investor og investeringsmægler NORMINAL Venture Finance varsler attraktive investeringsmuligheder for DeepTech investorer med etablering af erfaren investeringskomité. Niels Bo Lund, CEO og founder i NORMINAL er i spidsen sammen med Steen Ulf Jensen, Pernille Ollendorff Hede og Jesper Vesten Drescher.

Artikler
29. januar 2024
0 kommentarer
Mette Lykke, CEO, Too Good To Go
Pro

2024-forudsigelser #4. Mette Lykke: Markedskorrektionen er sund for scaleups

Der er en anden ædruelighed i markedet nu, og jeg tror, at vi vil se en række lovende scaleups komme styrket ud af dette på den længere bane. Det fortæller Mette Lykke, CEO i Too Good To Go, i dette indlæg, som ikke lægger mange af sine æg i kurven hos regeringen ift. den kommende iværksætterreform.

Klummer
28. januar 2024
0 kommentarer
Danske Iværksættere
Pro

Danske iværksættere ser lyst på fremtiden, men særligt et område spænder ben: skat

Efter en pessimistisk tid med krig, corona, energikrise og inflation, er forventningerne til ´24 på det højeste siden coronakrisen, viser spritny rapport fra Danske Iværksættere. Men prioriteringen skal ændres radikalt politisk, hvis ambitionsniveauet kan hæves fuldt ud. 97 procent af danske iværksætterne mener ikke, at regeringen har fokus nok på iværksætteri og vilkårene for danske iværksættere.

Artikler
23. januar 2024
0 kommentarer