Artikler

Vi skal løfte fremtidens vækstvirksomheder

DanBAN’s top 3 manifest, der også er en 12 punkts plan, er kastet ind i debatten her op til regeringens snarlige iværksætterreform. Alle organisationer forsøger at påvirke Morten Bødskov og MF’erne i erhvervsudvalget. Nu også DanBAN, der har stillet forslaget om et iværksætterfradrag i skatten ved konkurs allerforrest. For det er en svimmel risiko at investere i startups, hvor man ved, at 50-70% er væk inden 3-5 år.

Artikler
26. september 2023
0 kommentarer
Pro

Ugens startup: Sani Nudge – ”Medtech-speedbåd” manøvrerer mod boomende USA

Pandemiens øgede fokus på afspritning lignende en morbid velsignelse for Sani Nudge. Europæiske reformeringer af hospitalspolitikken gjorde imidlertid, at markedet tørrede ud, og velsignelsen udeblev. Efter at have lukket den investeringsrunde, de sidste år indledte, er kursen nu sat mod det amerikansk marked, hvor virussens efterspil har skabt en overflod af den politiske velvilje, Sani Nudge savnede i Europa. Det fortæller founder og CEO Theis Jensen, som vi fangede til TechBBQ.

Artikler
25. september 2023
0 kommentarer

Investeringspodcasten 188: Seks danske aktiekoryfæer

Hvad har Coloplast, Novozymes, Ørsted, Vestas, Ambu og GN Store Nord til fælles? De er alle store, danske aktiekoryfæer, der har været mere eller mindre afkastløse. Det er konklusionen i ugens afsnit af Investeringspodcasten, selskaberne kommer under luppen hos Hansen og Larsen. De stævner også ud, for der er fragtrater på programmet. Og så taler de om de udenlandske investorer i Danmark. God fornøjelse!

Podcast
25. september 2023
0 kommentarer
Techtopia

Techtopia 296: Enzo printer sin hånd af genbrugsplast

Vi er taget til AM Summit for at tjekke op på 3D print. Mød peruvianske Enzo, der har udfordret sit medfødte handikap og Skylar Tibbits, der tilføjer endnu en dimension til 3D print.

Podcast
25. september 2023
0 kommentarer
Pro

Mr. VC, Lars Bruhn: Danske VC-fonde spænder ben for startups skaleringsmuligheder

Det danske venturemarked er en jungle af VC´er, der ofte mangler kendskab til de markeder, de skalerer til, lyder det fra Lars Bruhn. Han er bag den ældste VC i Danmark, Internet Ventures Scandinavia (IVS), der solgte Falcon.io for 800 mio. til den amerikanske gigant Cision tre år efter, at startuppen sad tre mand høj. 8 exits er det blevet til over tre fonde i IVS (senere North Cap), som Lars Bruhn satte i søen efter salget af BRUHN til Canon for et 3-cifret mio. beløb.

Ugens investor
25. september 2023
0 kommentarer
Pro

TechBBQ i bakspejlet – LinkedIn in real life

TechBBQ holdt et niveau klart over 2022 – og var en succes. Var der fejl? Ja, naturligvis. Men positive ting er der bestemt også at tage med mod næste år, hvor holdet bag med solid finansiering skal ramme højeste hylde for Tech-events. Vi diskuterer dilemmaerne, fx om det er en event for tech-entusiaster eller en legeplads for VC’s og banker.

Klummer
22. september 2023
0 kommentarer
Peter Mühlmann, founder og nu tidl. CEO i Trustpilot
Pro

Peter Mühlmann giver faklen videre i Trustpilot efter 17 år som CEO

Peter Mühlmann har som få i Danmark drevet en tech startup fra nul til 1.000 ansatte. Trangen til mere frihed og en følelse af, at Trustpilot har behov for nye kompetencer i næste fase, har ført til, at han i sidste uge officielt trak sig tilbage.

Artikler
18. september 2023
0 kommentarer
Jesper Brøndum, Co-founder og CTO i Boozt på TechBBQ

Ugens founder: Jesper Brøndum, Co-founder og CTO i Boozt

Vi skal være meget mere end e-commerce for tøj-brands, fortæller Jesper Brøndum om Boozt’s mål om at blive ´ligesom Magasin, bare online´. Men hvad er der sket siden Boozt brød med Bestseller og nærmest gik konkurs? Vi spurgte Jesper Brøndum på TechBBQ, hvor han var på scenen for at diskutere, hvordan CTO-rollen har ændret sig radikalt, siden Boozt blev grundlagt for 12 år siden.

Artikler
18. september 2023
0 kommentarer

Investeringspodcasten 187: Novo splitter, Demant vs GN Store Nord og hvad med olien?

Det er store aktiesplit-dag i Novo Nordisk, og hvad betyder det helt konkret for aktiekursen? Og så er der fætter kusine-analogi, når Hansen og Larsen vender Demant og GN Store Nord i ugens afsnit af Investeringspodcasten. De kommer også forbi oliepriserne, der har retning mod de 100 USD – er det godt eller skidt?

Podcast
18. september 2023
0 kommentarer
Techtopia

Techtopia 295: Jagten på enhjørningen

I verdens mest digitaliserede land er vi dygtige til at understøtte startupmiljøet og tech-virksomheder, der tidligere var forbeholdt Silicon Valley. Men hvordan undgår vi, at “enhjørningerne” smutter, når de vokser sig store?

Podcast
18. september 2023
0 kommentarer
Pro

5 skarpe til ugens investor: Stine Mølgaard Sørensen, Partner i Alliance VC

745 mio. kr. skal Stine Mølgaard investere i danske startups som ny partner i Alliance VC. Men hvad gør deres tilgang anderledes i kampen om at spotte fremtidens teknologiske perler? Det handler i høj grad om også at sætte ekspertise bag den kapital, som investeres, fortæller Stine Mølgaard, der som co-founder og COO i Radiobotics har udviklet AI-teknologi, som hun har taget på markedet.

Artikler
11. september 2023
0 kommentarer
Pro

Dansk Erhverv rapport: Danmark har 38 unicorns på vej – tjek listen!

Problemet er ikke Danmarks evne til at skabe unicorns. 38 er godt på vej som ’rising unicorns´, viser spritny rapport fra Dansk Erhverv. Problemet er landets evne til at skabe de rammebetingelser, der gør det attraktivt at blive. Se om din startup er blandt de 38 – og læs hvad vi skal gøre som nation, hvis du spørger,
Peter Mühlmann, Trustpilot, Niels Martin Brøchner, Contractbook, Stine Mølgaard, tidl. Radiobotics, Anders Riis, Swiipe, Jakob Neua Nørgaard, tidl. Penneo.

Artikler
11. september 2023
0 kommentarer
Pro

De danske erhvervsorganisationer: Dét skal der til for at præge kønsdiversiteten, Bødskov

De danske netværk og erhvervsorganisationer har mulighed for at præge regeringens håndtering af diversitetsudfordringerne, men hvilke forslag bringer de til den hidtil temmelig ukonkrete ´diversitetsreform´? Vi har dykket ned i deres forslag, og givet dem chancen for at formulere nogle, hvis de ikke har gjort det i forvejen.

Artikler
11. september 2023
0 kommentarer
Pro

Årets Børsnoterede Vækstvirksomhed 2023

Hvem er blevet kåret som årets børsnoterede virksomhed af en jury bestående af Michael Stadi, FOM Technologies (sidste års vinder), Mads Juul Hansen, BDO, Morten W. Langer, Økonomisk Ugebrev, Michael Bak, Dansk Aktionærforening, Signe Terp, Euroinvestor og Jakob Hans Jakobsen, ABG Sundal Collier, på FBV’s årsmøde blandt 10 nominerede? Og hvem var med helt fremme i feltet? Vi opsummerer juryens dom, og gransker kandidaterne.

Artikler
11. september 2023
0 kommentarer

Ugens startup: ResoTher – Fra Big Pharma-boss til Startup. Anders Kronborg øjner milliardforretning

Går tingene efter planen, vil Reso Ther generere en omsætning på 1 mia. dollars, fortæller Anders Kronborg om startuppens forestående fase 2A-projekt, der har potentiale til at redde millioner af hjertepatienter verden over. Mikkel Rørvig, partner i North Ventures, der har været investor siden 2019, fortæller hvorfor man ukueligt følger med ResoTher ind i nye runder.

Artikler
11. september 2023
0 kommentarer

Tidligere konkurrenter fusionerer for at bane vejen for kandidat orienteret rekruttering

Amsterdam, Holland / København, Danmark, 6. september 2023: Starred, den førende platform inden for Candidate Experience og analyse, og Talenthub, den førende platform for kandidat orienteret rekruttering, annoncerede i dag deres fusion. Deres mål er at skabe en førende global virksomhed inden for rekruttering ved at blive det oplagte valg for måling og forbedring af virksomheders Candidate Experience.

Artikler
7. september 2023
0 kommentarer
Pro

TechBBQ’s internationale vækst målt på 10 speakers

Det er svært at opsummere TechBBQs internationale vækst de seneste år i en kort fortælling. Men et godt sted at starte er med talerne: Hvem er de, og hvorfor er de på plakaten i år? Vi har spurgt TechBBQ selv, som fremhæver 10 internationale oplægsholdere, fra den hollandske prins til en decacorn-founder.

Artikler
5. september 2023
0 kommentarer
Pro

Hvad kan du forvente på TechBBQ i år? AI, grøn omstilling og diversitet

Hvor stærkt er TechBBQ-programmet i år, når vi tryktester det på hovedtemaer som AI, grøn omstilling og diversitet? Vi har spurgt Eric Lagier, partner i ByFounders, Helle Uth, General Partner, PSVTech01 i PreSeed Ventures, Stine Mølgaard, investor, Sebastian Nielsen, CEO i Slow og Natasha Friis Saxberg, CEO i IT-Branchen. De skal alle på scenen i år, og guider dig igennem temaerne efter deres egen programvalg.

Artikler
4. september 2023
0 kommentarer
Pro

Daniel Käfer, SuperTrends: Virksomheder bør have deres egen AI-politik

Har du som leder eller virksomhedsejer implementeret en klar politik på din arbejdsplads, der regulerer brugen af AI? Er der endvidere implementeret et træningsprogram for at sikre optimal brug af AI-værktøjerne? Daniel Käfer, partner i SuperTrends og tidl. landechef for Facebook giver et overblik over, hvad du bør overveje.

Artikler
4. september 2023
0 kommentarer
Pro

5 skarpe til ugens investor: Rikki Jørgensen

Den første krone er altid sjovere at tjene end millionen, lyder klichéen. Hos Rikki Jørgensen, der i 2020 solgte aktierne i alle sine virksomheder, og startede forfra, er der nok noget om snakken. Rikki deler ud af sine erfaringer med at bygge og sælge virksomheder, og hvorfor han afskyr driftssamarbejde.

Artikler
4. september 2023
0 kommentarer