Artikler

Simon Kirketerp og Claus Grove
Pro

Kommer Børsens investorredaktion videre fra startstregen?

Ifølge Claus Finderup Grove, CEO og medstifter af Konsolidator, er svaret et rungende nej. Hans kritik handler ikke om Konsolidators “middelplacering” blandt de 46 aktier – scoren på -1 kalder han rimelig nok. Han mener, at erhvervsavisen ikke evner at vurdere aktierne ud fra selskabernes internationale potentiale. Man kan ikke bare blive ved drømmene, svarer investorredaktør Simon Kirketerp, der ikke genkender billedet.

Artikler
22. maj 2024
0 kommentarer
EXO_@SebastianStigsby-8_1920px

Begrænset viden om 3Dprint spænder ben for investorer

En ny bølge af danske deeptech-startups er klar til at erobre 3D markedet. Dansk AM Hub udbreder industriel 3Dprint også kaldet Additive Manufacturing (AM) i Danmark. De har gennem de seneste 5 år arbejdet med at skabe og forbinde danske startups, der anvender 3Dprint som kernen i deres forretningsmodel – til investorer. Opgaven ligger i at få investorer – for hvem teknologien kan forekomme fremmed – til at forstå værdien i innovativt brug af 3Dprint.

Artikler
21. maj 2024
0 kommentarer
Jacob Bratting
Pro

EIFO: Vi skal bedre kunne balancere udenlandsk og dansk vækstkapital

Når danske eloomi sælges for +1 mia. kr. til Dayforce, er glæden naturligt stor hos EIFO, der med handlen har lavet deres næststørste return siden 2015. Men græder EIFO med det andet øje, når salget betyder, Danmark atter vinker farvel til en potentiel unicorn? Vi spørger EIFO´s Jacob Bratting Pedersen, der hidtil har været næstformand i bestyrelsen hos eloomi, om dillemmaet med at fastholde tech-selskaber og skabe afkast.

Artikler
20. maj 2024
0 kommentarer
De seks vindere - fra ventre: Best Cross-Border Angel of the Year: Phaedria Marie St. Hilaire, Most Active Angel of the Year: Nicolaj Højer Nielsen, Inspiring Angel of the Year: Kristian Lautrup-Nielsen, Lead Angel of the Year: Claus Hansen, Business Angel of the Year: Jesper Højberg Christensen, Rising Star of the Year: Peter Troensegaard

Årets Business Angel: Jesper Højberg – samspil, succesfulde exits og stærkt politisk engagement

Jesper Højberg Christensen er netop kåret som årets BA 2024. Selvom valget udfordrer vores ønske om maksimal armslængde, har vi nu – vanen tro – forsøgt alligevel at udfordre med 5 skarpe. Foruden hans engagement for venturemiljøet gennem DanBAN samt DI, Danske Tech Startups, Bootstrapping og mange netværk lægger juryen vægt på hans nylige exits med K-forum og Groupcare, som han begge skabte omkring årtusindeskiftet.

Artikler
16. maj 2024
0 kommentarer
Healthtech

Yes, invester i sundheds tech!

Aldrig har vi holdt så mange syge og ældre så længe i live! Det vil kræve tech for at løse de behov og understøtte de for få medarbejdere. Jeg har de sidste tre år haft dialog med over hundrede primært danske investorer, startups og aktører i Health-, Med- og BioTech vertikalen. Sigtet har været, med støtte fra Novo Nordisk Fonden, at etablere et landsdækkende netværk, så vi kan få flere tidlige investeringer ind i det her danske og nordiske styrkeområde. Her deler jeg nogle af de vigtige konklusioner op til lanceringen af netværket på DTU Science Park den 24. maj.

Artikler
16. maj 2024
0 kommentarer
Claus Johansen, CEO, eloomi
Pro

Eloomi er solgt for over 1 mia. kr. og med 45% IRR – hvad er læringen?

Hvis man skal sikre seriøs venturekapital og kompetencer, der skal geare en international skalering, er man tvunget til at kigge ud over de danske grænser. Vi har spurgt CEO i eloomi, Claus Johansen, til baggrunden for salget på 1,26 mia. kr. til den globale platfrom Dayforce, et beløb, der netop er offentliggjort i Dayforces Q1 ´24 rapport. Salget sikrer EIFO det næststørste return siden 2015.

Ugens startup
14. maj 2024
0 kommentarer
DTU_StartUpDay_16-11-2023-429

DTU: Ja tak til flere danske Deep Tech startups

Universiteternes innovation skal være med til at løse tidens store samfundsudfordringer. Er vi smarte skaber vi samtidig vækst, udvikling og arbejdspladser til Danmark. Potentialet for innovation på universiteterne er stort, hvis vi tør tænke stort. Et førende dansk miljø har vi på DTU, hvor der på torsdag er Startup Day. Hvad er det, vi her kan, og hvad kan vi gøre endnu bedre?

Klummer
14. maj 2024
0 kommentarer
Andreas Cleve, Corti
Pro

Andreas Cleve, Corti: Du kan få verdens bedste VC med de mest indifferente folk

Corti er et eksempel på, hvordan traction, team og eksekvering sammen med en god portion AI-hype kan gøre, at man – næsten frit – kan sammensætte sine investorer op til en stor investeringsrunde. Det gjaldt for makkerparret Andreas Cleve og Andreas Maaløe, da de i efteråret gik ind til Cortis B-runde.

Ugens startup
8. maj 2024
0 kommentarer
Thomas Vinther Daugaard, Northstake
Pro

Northstake: Bitcoin vil drive værdien af international handel i det næste årti

Interessen for den glitrende internetvaluta, Bitcoin, har nået nye høje efter godt to års dvale. Før Lau Svensson og andre traditionelle investorer anbefaler regeringer verden over at lukke Bitcoin eller der råbes hvidvaskning og tulipanløg, anbefaler vi, at vi lige genbesøger værdien af det digitale aktiv og dvæler ved, hvorfor Bitcoin netop nu når nye højder, skriver Thomas Vinter Daugaard, Northstake, i dette indlæg.

Klummer
8. maj 2024
0 kommentarer
Rolf Kjærgaard
Pro

Rolf Kjærgaard: Danmark skal have en fælles front for impact-indsatsen

Invest for Impact Denmark skal binde investorer, founders, det offentlige og private rådgivere sammen, så der kan skabes fælles front for impact-indsatsen i Danmark, der møder mange barrierer. Vi har talt med formand for det nye initiativ, Rolf Kjærgaard, om udfordringerne med at fremme impact-investeringer, så dansk erhvervsliv kan rustes til fremtiden.

Ugens investor
8. maj 2024
0 kommentarer
Peter Sandberg, N2F, foto

#15 Peter Sandberg, N2F – Hvorfor sælger founders kapitalandele til spotpris?

20-30% rabat på den reelle værdi får Peter Sandberg og N2F typisk, når de køber kapitalandele fra founders i modne scaleups. Hvorfor giver det mening? Og hvornår er sådan en deal lidt for god til at være sand? Vi spørger Peter Sandberg, N2F, der siden 2018 har købt secondaries i selskaber som Klarna, Actimo og MapsPeople.

Bootstrapping Podcast
6. maj 2024
0 kommentarer
Jeppe_Christiansen_0209_crop-1-scaled-620x349
Pro

Jeppe Christiansen-læren: Farer corporates vild i venture-land?   

Bellabeat-investeringen fra Nordic Eye trækker stor opmærksomhed; og vi må virkelig håbe for hele økosystemet, at alt er som det skal være. Senest gav det genlyd, da en af dansk erhvervslivs absolutte topfigurer, Jeppe Christiansen i sidste uge meddelte, at han trak sig fra Bellabeats bestyrelse. Vi fremdrager her nogle af de mange reaktioner og når undervejs omkring dødssynder fra hovmod til grådighed. 

Klummer
1. maj 2024
0 kommentarer
Katja Groth-Eberhardt, CEO, Klimate.co
Pro

Ugens startup: Klimate.co – Debatten om klimakompensation forsimples

Virksomhederne rammer muren i forhold til, hvor meget af deres egen udledning, der kan undgås. Derfor er CO2-kreditterne, hvor man direkte fjerner CO2, kommet for at blive. Fejlen er, at vi skærer CO2-kreditter og klimakompensation som generelt koncept over én kam, mener Katja Groth-Eberhardt, CEO & co-founder i Klimate.co, der i slutningen af ´23 rejste 26 mio. kr.

Ugens startup
1. maj 2024
0 kommentarer
Thomas Krogh Jensen,CPH fintech

Thomas Krogh Jensen, Copenhagen Fintech – fra medvind til markedskorrektion

Selvfølgelig har vi kunnet mærke nedgangen i markedet, siger Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen Fintech. Vi tager en status på, hvor fintech står efter den notoriske nedgang, og hvad der karakteriserer de små, nye succeser, der bryder igennem, samt det nye initiativ New Nordic Challengers.

Ugens investor
30. april 2024
0 kommentarer
Co-founders, Relasys, Jens Ole Lebecks og Jesper Roesgaard
Pro

Kort & Godt i økosystemet

Hvordan er markedet for ventures? Og for vækstbørser? Er pitches outdated? Er EIFO’s formand videre? Er der nye guldæg i fintechs – og i Nordic Eye? Fra AI til ESG – vi klæder dig på med friske temaer & transaktioner, personer & events i økosystemet. Bootstrappings service for vores Pro læsere.

Kort & Godt
29. april 2024
0 kommentarer
Pro

Ny rapport: Fremgang! Men de sene ventureinvesteringer blokerer for endnu bedre diversitets-tal

For tredje år i træk deler de førende danske og nordiske investorer data om diversitet i deres investeringer i startups og i egne organisationer. Selvom investeringerne til rene mandlige founder-teams igen er bragt ned, fylder kvinder stadig alt for lidt i statistikken særligt for de sene ventureinvesteringer. Vi tager nu, i år tre, en status for udviklingen med founder bag The Diversity Commitment, Stine Colding Alstrup.

Artikler
24. april 2024
0 kommentarer
Pro

Fundbricks – et råddent æble i kurven med sunde crowdfunding projekter

Watchmedier og senest Berlingske har skrevet kritisk om Fundbricks, hvor tabsramte investorer blankes af gennem konkursramte projekter og ejendomme realiseret på tvangsauktion. Hvad der startede som en positiv mediehistorie med vind i sejlene for Fundbricks, er indenfor de seneste 12 måneder blevet til en sand historie om lemfældighed med investorers midler og konkursrytteri. Søren Stenderup, næstformand for Dansk Crowdfunding Forening, udlægger sagen.

Artikler
24. april 2024
0 kommentarer

#14 Mark Jessen, ATP – Danske vækstbørser og læren fra Penneo?

Mark Christoffer Jessen, ATP, spiller en nøglerolle i pensionsfondens ageren i økosystemet. På samme måde var han instrumental, da der skulle ro på tropperne Penneo, hvor bølgerne i februar gik særligt højt. Vi har talt med ham om, hvor vi står i Danmark med vækstbørser, og hvad læren er fra Penneo-sagen set med de professionelle investorers briller.

Bootstrapping Podcast
22. april 2024
0 kommentarer
Nielsen Nørager Advokatselskab
Pro

Skattekredit ’24-tips: Dette bør du huske, inden du søger skattekreditten

Advokat Claus Pilgård har lige fået medhold i Landsskatteretten på Eikonice-sagen. Han mener, at sejren kan bruges som eksempel, og det er blevet mindre kontroversielt at søge skattekreditordningen. Kravene præciseres her, og kan bruges som rettesnor, når det bliver din tur til at gøre de overvejelser.

Artikler
19. april 2024
0 kommentarer
Claus Pilgård, advokat
Pro

Skattekredit ’24: Hvad er nu op og ned i ordningen?

Skattekreditordningen, der startede som et incitament for udvikling og vækst, har i de seneste år skabt betydelig frustration og usikkerhed i økosystemet. Vi gennemgår her sammen med Claus Pilgård, advokat hos Nielsen Nørager, konsekvenserne af Eikonice sejr i Landsskatteretten. Hvilke krav er der fx nu til ’objektiv’ dokumentation og til et ”syn og skøn”?

Artikler
17. april 2024
0 kommentarer