Artikler

Pro

Bestyrelser i startups 1# – Hvordan sammensætter du en bestyrelse, der kan geare din skalering?

Kompetencer i bestyrelsen skal revurderes, og pladser skal skiftes, når man står foran en internationalisering. Samme skal CEO´en måske, hvis evner eller krudt er sluppet op. Men hvornår er skriften på væggen tydelig nok? Vi får erfaringerne på begge sider af bordet fra bestyrelsesformand/-næstformand i scaleups som Joe & The Juice, Soundboks, Stine GOYA og Lakrids by Bülow, Tue Mantoni og CEO i Measurelet, Marie Lommer Bagger.

Artikler
27. marts 2023
0 kommentarer
Techtopia

Techtopia 277: GPT-4 – Spøgelset i maskinen

Inden vi fik set os om, så blev kunstig intelligens pludselig en del af vores hverdag. I løbet af det seneste års tid har vi fået tjenester, som både kan udskrive tale til tekst, og som kan lave billeder baseret på en enkelt tekst, man har skrevet til den her generative AI, som det også kaldes.
En af tjenesterne er ChatGPT, der er bygget af amerikanske OpenAI. Den kan agere nærmest, som om den er et menneske, en samtalepartner man har i sin computer eller rettere ude på nettet, men det virker som om, den bare sidder i computeren eller telefonen.

Podcast
27. marts 2023
0 kommentarer

Investeringspodcasten 162: Er Credit Suisse begyndelsen til noget langvarigt og værre?

Investorerne er naturligt og behørigt nervøse for tiden. Nedturen i Silicon Valley Bank og ”redningsaktionen” i Credit Suisse efterlader en række ubesvarede spørgsmål, som Hansen og Larsen vender i ugens afsnit af Investeringspodcasten. Er det her begyndelsen på en ny finanskrise? Hvorfor – hvorfor ikke? Er dette centralbankeners alibi for at slippet for at forhøje renterne?

Podcast
27. marts 2023
0 kommentarer
Pro

5 skarpe til ugens investor: Dora Brink Clausen

25 år som CFO i bl.a. Karnov med opkøb af store virksomheder og børsnoteringer i Stockholm, giver Dora Brink Clausen god ballast til at investere. Men hvordan omstiller man sig bedst springet fra corporate-livet til fuldtids BA´er, og hvad kan investeringsnetværk som DanBAN i den sammenhæng?

Ugens investor
27. marts 2023
0 kommentarer

Ugens startup: Avallone – til kamp mod hvidvask

Bootstrapping har besøgt Anders Meinert, der med Avallone træder ind i en verden, hvor kriminelle går langt for at finde huller i panseret og ofte lykkes. Så hvad får PreSeed Ventures og BA’ere til at kaste sig ind i projektet, der skal bekæmpe økonomisk kriminalitet? Vi har spurgt Richard Breiter, Partner i PreSeed Ventures og bestyrelsesformand og investor Martin Tillisch.

Artikler
27. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Growth fonde og 1:3 matching. Hvad venter vi på, mens renter stiger, og kapital tørrer ud?

Silicon Valley Banks nedtur vil alt andet lige gøre det endnu sværere og dyrere for startups i USA at rejse kapital og i særdeleshed at udnytte venture debt lånemuligheder. I Danmark har vi længe mærket, at rentestigningerne har gjort Cash til King. Hvad er udsigten for de tidlige startups? Og for scaleups, der skal bruge accelerationskapital? Og hvordan går det de startups, der tog max covid-19 gearing?

Artikler
27. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Vores vision – og Bødskovs 300 mio. kr. i lommepenge!

”Danmark skal være verdens førende iværksætternation”. Den melodi har vi hørt før. Men efter påske går regeringens proces for en iværksætterstrategi for alvor i gang. Hvordan får vi en ambitiøs national plan, der ikke bare er luft, lommeuld og sognepolitik? Hvad skal den cirka indeholde? Og hvordan kan du melde dig ind i kampen?

Artikler
27. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Efter 8. marts med Stine Colding, Found Diverse – hvor skal vi hen nu?

Kvindelig founders og VC-partnere tager plads som aldrig før. Så hvor længe endnu ryger 90 af 100 danske investeringerne i hænderne på overvejende mandlige founders? Vi har bedt kvindelige founders med fingeren på pulsen give status fra landets startups og bestyrelseslokaler. I dag med Stine Colding, co-founder i Found Diverse

Artikler
21. marts 2023
0 kommentarer
Pro

5 skarpe til ugens investor: Kristine Leerbeck, Angella Invest

Angella Invest lancerer i dag initiativet “10 kvindelige investorer der inspirerer”, som skal gøre op med den manglende kønsdiversitet i investor-miljøet. For ubalancen kræver, at kvindelige rollemodeller stiller sig frem, og investerer i fællesskab, fortæller CEO og co-founder Kristine Leerbeck, der vil skabe en platform, der skal afkræfte myter såsom, at kvinder ikke investerer i deeptech.

Ugens investor
21. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Efter SVB’s fald: Hvad kan startups bruge banker til?

Silicon Valley Bank var i årtier vital for Silicon Valleys tech eventyr. Men er det stadig tilfældet? Og hvordan har danske banker det i dag med lån og forretninger med startups?

Artikler
21. marts 2023
0 kommentarer
Pro

MeeW skandalen. Hvad lærte vi?

Me+We = MeeW = skandale. Hvad har vi lært af den nedtur? Sidste uges mindste nyhed var, at MeeW er gået i rekonstruktion. Det var uundgåeligt. Børsnoteringen var åbenlyst nødvendig for at finansiere den videre drift. Hvordan ender en sådan case – og hvad betyder den for de involverede og for økosystemet?

Klummer
21. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Ugens founder: Jack Nikogosian – Er SVB-kollapset et farvel til banker, som vi kender dem?

SVB-kollapset har vist, at der for første gang er et reelt alternativ til banker, og at der kan være behov for at nytænke, hvordan vi håndterer risici, og forsikrer penge. Det mener førende i feltet Jack Nikogosian, CEO og co-founder i Aryze og Patrick Theander, investor i krypto og blockchain.

Artikler
21. marts 2023
0 kommentarer

Investeringspodcasten 161: Silicon Valley Bank – er det finanskrisen 2.0?

Er Silicon Valley Bank-krisen et varsel om en ny finanskrise? Vær med, når vores værter undersøger den aktuelle situation, præget af mistillid, dårlig ledelse og utilstrækkelig risikostyring, samt dens indvirkning på økonomien. Kom tæt på begreber som varighed, mark-to-market, og spredningsrisiko. Hør diskussionen om FED’s dilemma: skal de hæve renten eller gribe ind i markedet for at berolige frygt og usikkerhed? Og kan GN Store Nord blive udsat for et opkøbstilbud?

Podcast
20. marts 2023
0 kommentarer
Techtopia

Techtopia 276: Fedter du også for din chef på LinkedIn?

Der er opstået en helt ny type menneske på LinkedIn: Workfluenceren. Af nogle beskrevet som en slesk slægtning til den ildesete influencer, der for ussel mammon gør sig til reklamesøjle for alt fra ansigtscreme til babymos. LinkedIn fylder 20 år. Oprindeligt et website til dit cv, dit næste job eller din næste medarbejder, men i dag er det et mødested for dissidenter fra Facebook og Twitter, som vil snakke job, karriere og måske fedte for chefen?

Podcast
20. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Ugens startup: Robotto – AI-droner i kamp mod skovbrande

Hvad der startede som et studieprojekt på AAU’s Robotteknologi-linje for fem år siden, er nu vokset til at være en global pioner inden for anvendelse af AI i redningsarbejde og naturkatastrofer. Vi har talt med CEO og Co-founder i Robotto, Kenneth Geipel, om nye intelligente droner på vej, og om hvordan en flok selvudnævnte robot-nørder er ved at blive en vigtig allieret for beredskaber i flere af de lande, hvor én naturkatastrofe sjældent kommer alene.

Artikler
13. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Et Lehmann Brothers syndefald for vores økosystem?

SVB, Silicon Valley Bank, er ikke bare en bank. Det er en 40 år gammel startup institution, et symbol på at vi har (ikke en ’ny’), men en særlig økonomi i økosystemet, hvor rapid vækst og ditto underskud er normen. Den faldt med et brag, der stadig forplanter sig efter et bank-run i sidste uge, ikke mindst initieret af venturefonde. Hvad betyder det, og hvad er konsekvensen?

Artikler
13. marts 2023
0 kommentarer
Pro

SVB-kollaps. Panderynker hos danske venturefonde

Alle indeståender dækkes, men hvordan rammer efterdønningerne af det største bank-kollaps siden 2008 på sigt? Vi har spurgt Jesper Jarlbæk, DanBAN samt Lars Jensen fra Scale og Martin Krag fra byFounders, der har været i ”high alert” siden de første meldinger kom, om hvordan startups og fonde påvirkes.

Artikler
13. marts 2023
0 kommentarer
Pro

Efter 8. marts med Camilla Ley Valentin, bestyrelsesforperson i Vækstfonden – hvor langt er vi nået?

Kvindelig founders og VC-partnere tager plads som aldrig før. Så hvor længe endnu ryger 90 af 100 danske investeringerne i hænderne på overvejende mandlige founders? Vi har bedt kvindelige founders med fingeren på pulsen give status fra landets startups og bestyrelseslokaler. I dag med Camilla Ley Valentin.

Artikler
13. marts 2023
0 kommentarer

Investeringspodcasten 160: Tankafkast og alt om udbytte

Hvordan har olietankere det lige nu? Og hvad kan man forvente af raterne og Ruslands påvirkning i de kommende år? Kom ombord på et spændende eventyr, når Hansen og Larsen udforsker de største skibe og kendte selskaber på markedet. De sætter fokus på industrien og giver dig indsigt i alt fra sikkerheden til finansieringen med eksempler fra Nordic American Tankers, Frontline og Teekay mm.

Podcast
13. marts 2023
0 kommentarer
Techtopia

Techtopia 275: Sikker software på Github

IT-sikkerhed er blevet en sag for alle lige fra skoleeleven til pensionisten eller direktøren i en virksomhed. Men de færreste af os aner reelt, hvad der rent faktisk foregår inde i vores computer eller smartphone.

Podcast
13. marts 2023
0 kommentarer