Artikler

Techtopia

Techtopia 332: Kolde øl bliver til varmt bad på Roskilde Festival

Hvert år opstår og forsvinder en by med 100.000 indbyggere på dyrskuepladsen i Roskilde.

Podcast
25. juni 2024
0 kommentarer
Lisa Dalsgaard

Lisa Dalsgaard, GoodiePack – Hvor endte vi med de meget omtalte diversitetstiltag?

Manglen på kønsdiversitet udgjorde vel halvdelen af alt, hvad erhvervsministrene Simon Kollerup og Morten Bødskov talte op i de sidste fire års snak om iværksætterreformen. Hvad endte vi så op med? Vi spørger founder & CEO i GoodPack, Lisa Dalsgaard og vender tiltagene.

Artikler
20. juni 2024
0 kommentarer
Jes Broeng, DTU Entrepreneurship & Christian Vinthergaard, Fonden for Entreprenørskab

Christian, Jes og de andre – hurra for Entreprenører og Entrepreneurship

Reformen gør en del ud af at snakke om talent og videnbaserede iværksættere. Rigtig fint. Der er dog noget mere hensigt end handling i forhold til at skabe flere founders.

Klummer
20. juni 2024
0 kommentarer
christian frigast

Iværksætterskatten er væk – kun kapitalfondene fester!

Det koster staten 400 mio. kr. om året, og det lyder måske fantastisk, at “iværksætterskatten” på udbytter nu afskaffes. Men startups betaler ikke udbytter! Så hvem får egentlig glæde af det reformtiltag?

Artikler
20. juni 2024
0 kommentarer

Hygiejne-reform! Fik vi ryddet op i warrants, lagerbeskatning og crowdfunding?

Bygger vi et fantastisk højhus – eller gør vi bare rent på gamle Bellahøj? Regeringen kom med en reform #1, hygiejne-reformen. Det tog 4 år, og beløbet blev 4 gange så højt. Super godt. Men vi må kæmpe for en senere reform #2, den nationale vækststrategi. For om ikke mange år risikerer vi igen at konstatere, at de danske rammebetingelser så langt fra gjorde os til førende på det, der virkelig sparker r…

Klummer
20. juni 2024
0 kommentarer
Jeppe Rindom, CEO, Pleo
Pro

Jeppe Rindom, Pleo: Er regeringens udspil iværksætterwashing?

Iværksætterwashing kalder Jeppe Rindom, founder & CEO i Pleo, det, når Regeringen pakker tiltag ind i iværksætterpolitik, der slet ikke eller i meget lille grad hjælper iværksættere. Vi spørger Jeppe til reformen, og hvordan man i stedet kunne sikre politiske tiltag, der reelt gavner iværksættere.

Artikler
19. juni 2024
0 kommentarer
Foto: Maja Mohr Mortensen (Erhvervsministeriet)
Pro

Hej, hvordan skalerer vi nu? Får vi skabt den næste Novo Nordisk? 

Reformen lagde ud som det danske landshold til EM. Det gik strygende med rekordhøje 1,22 mia. kr., fanfarer og 41 forslag. Mange gode og helt nødvendige indsatser. Men det helt store spørgsmål efter kampen er jo: Gik vi i stå, kan vi komme langt nok? Kan vi få en stor sejr, en næste Novo Nordisk?

Klummer
19. juni 2024
0 kommentarer
Erik Balck Sørensen, CIO hos EIFO
Pro

Erik Balck Sørensen, EIFO: Vi går fortsat efter en Growth-fond. Men pensionskasserne skal ud af busken

Hvad bliver EIFO´s mandat efter iværksætterreformen, hvor 2 mia. kr. yderligere. Vi har talt med investeringsdirektør, Erik Balck Sørensen, der nu seriøst øjner muligheden for en 10 mia. kr. stor danskbaseret growth-fond.

Ugens investor
19. juni 2024
0 kommentarer
Lotte Thor Høgsberg (CCO) og Thomas Eriksson (CEO)

Lotte Thor og SASHA´s kamp mod hævnporno og billedmisbrug 

Kalenderen er fyldt op den næste måned hos startup SASHA, der i går rejste til Silicon Valley for at mødes med amerikanske venturefonde og tech giganter. Nu skal det endelig afklares, om de er villige til at implementere deres løsning. SASHA mener at have fundet opskriften på at sikre folk mod digitale krænkelser og billedmisbrug, som stadig er en sten i skoen for big tech. Vi fangede kort inden afrejse Lotte Thor Høgsberg (CCO) og Thomas Eriksson (CEO).

Ugens startup
19. juni 2024
0 kommentarer
Claus Gregersen - web (2)

Claus Gregersen, Chr. Augustinus Fabrikker: Iværksætterdagsordenen skal ikke bare fokusere på det, der populært kaldes ”styrkepositioner”

Siden Chr. Augustinus Fabrikker i 2019 begyndte at investere i scaleups, har de forsøgte at bevise, at investeringer i dansk venture sagtens kan hænge sammen med et konkurrencemæssigt afkast. 2 mia. kr. er afsat til deres ´scale investeringer´, hvor de som få i det danske venturemiljø leder A- og B-runder. Vi har talt med CEO, Claus Gregersen, der også forholder sig til iværksætterreformen.

Artikler
18. juni 2024
0 kommentarer
fotograf: Maja Mohr Mortensen og Erhvervsministeriet.

Overblik: Her får du reformens highlights

Hvad er vigtigt, hvad er mindre vigtigt? Her tager vi det vigtigste på hver af de fem felter regeringen opregner i sin ”Iværksætterland i verdensklasse”:

Klummer
12. juni 2024
0 kommentarer
fotograf: Maja Mohr Mortensen og Erhvervsministeriet.
Pro

Analyse: Bliver Danmark nu verdens førende iværksætternation?

Vi bliver en klart bedre iværksætternation – og dermed nok også en bedre vækst-iværksætternation! Men på dagen, hvor lobbyister fejrer de mange sejre, må vi ikke tabe det store perspektiv: Får vi skabt de næste Novo Nordisk? Nej, ikke bare lige. Der er mindst tre grunde til, at kampen på ingen måder stopper selv på en festdag for økosystemet.

Klummer
12. juni 2024
0 kommentarer
Iværksættereform
Pro

Iværksætterreformen – hvem fik deres mærkesager igennem?

Reformen for at realisere ”det bedste land at være iværksætter i”, som Stephanie Lose (V), udtrykte det på pressemødet onsdag formiddag, er lanceret. Men hvor meget bliver ordene bakket op af handling med den nye iværksætterreform? Vi har spurgt Sine Linderstrøm, DI, Freja Brandhøj, Dansk Erhverv, Johann Svane, Danske Iværksættere, Steffen Frølund, Liberal Alliance, Thomas Black-Petersen, FBV og Ulrik Laustsen, DanBAN.

Klummer
12. juni 2024
0 kommentarer
klavs hjort, danske bank

Klavs Hjort, Danske Bank: Nye regler forbedrer startups muligheder for at få finansiering i banken

Som startup kan du ikke låne i danske banker, hedder det. Ja, det har været tæt på umuligt for banker at servicere virksomheder med underskudsmodeller pga. regler i Regnskabsbekendtgørelsen. Alt tyder på, at den virkelighed snart vil være fortid. Nye muligheder åbner sig, fortæller Klavs Hjort, Danske Bank Growth, der har arbejdet på at indføre en række undtagelser for startups. De ser ud til at træde i kraft fra 2025.

Ugens investor
11. juni 2024
0 kommentarer
Anna Lundin, Norrsken VC
Pro

Hvordan rejser Europas største klimafond 2,5 mia. kr. i det nuværende marked?

Norrsken VC har netop lukket deres fond II, der er blevet suverænt overtegnet. Men hvad er opskriften udover en track record med unicorns som Einride og Northvolt samt en Klarna-founder som GP? Vi har talt med Norrsken VC´s, Anna Lundin, der fortæller om, hvad den nye fond har vendt blikket mod.

Ugens investor
11. juni 2024
0 kommentarer
CEO i Spaceline Labs, Nicolai Iversen
Pro

Ugens startup: Spaceline Labs – kan droner og satellitter som vi kender dem være passé?

I en verden, hvor det at overvåge landområder kræver enorme mængder energi og ressourcer, kan den danske startup, Spaceline Labs, have fundet en løsning, der kan gøre teknologien langt mere tilgængelig og brugbar. Vi har talt med CEO & co-founder, Nicolai Iversen, der mener at have fundet en teknologi, som skaber bindeled mellem droner og satellitter.

Ugens startup
10. juni 2024
0 kommentarer
Mads Juul Hansen, Partner, statsautoriseret revisor hos BDO
Pro

Vejledning eller vildledning? SKATs brev om skattekreditordningen

Skattestyrelsen har udsendt et nyt brev til 100 virksomheder om skattekreditordningen. Alt er ved det gamle, og så alligevel. Vi strammer lige en skrue, og lader som om vores egen tolkning er retstilstanden. Vi ser i dag på, hvad brevet betyder. Det gør vi sammen med advokat Claus Pilgård, der i Landskatteretten vandt 8 års kamp for Eikonice, og med revisor Mads Juul Hansen, der også har været inde i mange af de sager, vi har bragt op. Nu beder vi oppositionen tage affære nu, mens regeringen endelig er i gang med sin store iværksættereform. 

Artikler
5. juni 2024
0 kommentarer
Kurvatur_Christian_Raun1 (1)
Pro

Danske Kurvatur er overbeviste om at slå kineserne i kampen om at levere fremtidens vindmølle-tech 

Mens kineserne banker på døren med prisbaskere til vestlige vindmøllemarkeder, går startuppen Kurvatur ind i deres første fundingrunde på 21, 5 mio. kr. med stor tro på at kunne levere fremtidens løsninger til Vestas og de andre giganter. ”Vi er overbevist om, vores teknologi bliver industristandard”, siger founder & CEO, Christian Raun. Vi spørger også tidl. CEO i Seaborg, Troels Schönfeldt, der træder ind i bestyrelsen, om potentialerne.

Ugens startup
5. juni 2024
0 kommentarer
Rasmus Lund, NAP

Rasmus Lund, NAP: Vi forventer at fordoble fond II til mindst 1,8 mia. kr.

Nordic Alpha Partners er ved at lukke deres fond II, som de forventer bliver næsten dobbelt så stor som deres første fond. Vi har talt med partner Rasmus Lund om ”economic sustainability” og en fondsmodel, der bl.a. har sikret exits fra scratch til Tesla-opkøb på 3,5 år.

Ugens investor
5. juni 2024
0 kommentarer

Bootstrappings guide til dit folkemøde

Har du fået overblik over årets FM-program? Vi har udvalgt, det vi mener, er det bedste fra debatterne fra torsdag til lørdag, som handler om startup-verdenen. Ventureinvesteringer, AI, grøn omstilling, diversitet og ikke mindst den iværksætterreform regeringen lancerer onsdag, er til debat. Vi giver dig ikke kun oversigten kronologisk, men også lidt guidance. Især fylder debatterne hos Dansk Crowdfunding Forening på Iværksætterskibet (H8) og Danske Tech Startups venues (G4), hvor Bootstrapping selv hoster et spot.

Artikler
4. juni 2024
0 kommentarer