Nikolaj Lubanski, Direktør for talenttiltrækning, Copenhagen Capacity. Foto: Copenhagen Capacity.

Startups viser vejen med international arbejdskraft

BLOG: Vi har diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark i mange år. Først var det ikke nødvendigt, så var der for mange – og desuden de forkerte – og så blev det gjort for besværligt. Tonen i debatten har ikke altid været positiv og vi har ligget og rodet rundt i den knap så gode ende på index over attraktive talentdestinationer. Det allervigtigste er dog, at systemet ofte har svigtet de virksomheder, der har haft brug for international arbejdskraft for at vokse og udvikle nyt. Og det er ikke godt nok. Heldigvis trodser mange startups bøvlet og ansætter udenlandske medarbejdere.

Selvom Danmark uddanner og opkvalificerer sin arbejdsstyrke, kommer vi ikke uden om, at international arbejdskraft er en del af løsningen, hvis vores virksomheder skal skabe vækst og udvikling. Der mangler talent. Punktum. Særligt IT og STEM profiler. Vi skal heller ikke underkende, at udenlandske internationale medarbejdere naturligt er med til at innovere og internationalisere en virksomhed. Det tror jeg både mange start-ups og etablerede virksomheder kan nikke genkendende til.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: