En computerspilsforsker fra ITU samler debatten op og afliver de værste myter om spilkulturen. For ifølge forskningen bliver man hverken fed, doven, angst eller social akavet af at spille computerspil.

Din søn er IKKE slave af Fortnite

Alle voksne hader spillet Fortnite. I medierne kaldes det et spil, der isolationsfængsler og kidnapper verdens børn. Men hvad siger forskningen egentlig om afhængigheden af Fortnite? For alle børn har ret til at spille Fortnite, men alle voksne har ret og pligt til at bestemme hvor meget. En computerspilsforsker fra ITU samler debatten op og afliver de værste myter om spilkulturen. For ifølge forskningen bliver man hverken fed, doven, angst eller social akavet af at spille computerspil.

Teknologi er på en og samme gang kilden til det globale samfunds vildeste drømme og mørkeste mareridt. Dette ses måske klarest i debatten om internettet og onlinespil. Udbredelsen af internettet er eksploderet de seneste år; det anslås, at den del af verdensbefolkningen, der har adgang til internettet, er steget fra kun ca. 16 % i 2005 til 43 %, eller 3 milliarder, i 2017. Nye tal viser, at en tredjedel af internetbrugere er børn, og mange steder i verden er der flere børn på nettet end voksne. 

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: