Astralis Group planlægger børsnotering

Virksomheden bag Counter-Strike-holdet Astralis vil noteres på Nasdaq First North Growth Market.

E-sport er en af verdens hurtigst voksende industrier. Med estimeret 443 millioner aktive fans og seere verden over i 2019, en markant stigende sponsor- og medieinteresse og med massive investeringer til følge er e-sport i dag en global milliardindustri med en årlig vækst på over 20 %.

Astralis Group, der i Danmark mest er kendt for at stå bag Counter-Strike-holdet Astralis, har indtaget en international førerposition inden for udvikling og kommercialisering af e-sportsbrands og -hold. Ud over Astralis ejer og driver selskabet i dag League of Legends-brandet Origen og Future FC i den digitale version af fodbold, FIFA.

E-sport er en milliardindustri

Torsdag annoncerede selskabet intentionen om at blive optaget til handel på Nasdaq First North Growth Market, hvor man inden længe vil offentliggøre prospekt og tegningsdetaljer.

”Allerede i dag er antallet af seere og fans i e-sportens verden trecifret målt i millioner, og alt peger på, at e-sport vil blive en endnu mere markant del af fremtidens masseunderholdning. I Astralis Group har vi i dag etableret os som førende inden for udvikling af teambrands, forretning og performance, og vores ambition er at skabe nogle af de største underholdningsbrands i verden,” siger CEO og founder Nikolaj Nyholm og fortsætter:

”Alle vores hold opererer i et globalt marked og ligger i feltet mellem traditionel sport og digitale medier med uanede muligheder for at engagere og interagere med et publikum uden geografiske grænser. Kombinationen af en stærkt engageret, loyal fanbase og en voksende mainstreaminteresse giver muligheder for et selskab som vores, som arbejder med både det rene konkurrenceaspekt og digital masseunderholdning på eksisterende og fremtidige kanaler.”

E-sport er allerede en milliardindustri målt i US dollars, og især i USA og Asien investeres der markant i branchen.

Branchen bliver mere professionel

”Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder, og vi ønsker med noteringen at konsolidere os. Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position,” forklarer Nikolaj Nyholm.

Astralis vil investere i at gøre e-sporten og egne brands endnu mere interessante for fansene og lettere tilgængelige for et bredere publikum.

”Vi vil fortsætte arbejdet med at bygge de mest vindende hold i verden samt udvikle vores kommercielle platforme. Vi ser et stort potentiale i at videreudvikle vores produkter og skalere forretningen globalt. Med den professionalisering, der foregår i branchen, er det samtidig en fordel at sikre sig et solidt kapitalberedskab,” konstaterer Nikolaj Nyholm.

Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, er positivt stemt over for planerne om en børsnotering. Til Berlingske Tidende kalder han det for »superspændende, når vi har en trend, hvor Danmark er i toppen«, uden han vil tage stilling til, om det er noget, investorerne skal springe på.

Han ser en mulighed for, at børsnoteringen vil kunne tiltrække nye og yngre investorer, som normalt ikke optræder på aktiemarkedet:

”Det er typisk folk på 40 år og opefter, der er på aktiemarkedet, og den her børsnotering vil måske kunne få en yngre investorgruppe, som normalt ikke tænder supermeget på porteføljestrategier og pensionsopsparing, til at blive interesserede i det her, og dermed kan det blive en bagindgang til at investere i aktier.”

Noteringen vil efter planen finde sted i år. Prospekt og yderligere information om notering samt tegningsdetaljer offentliggøres på et senere tidspunkt.