Med business skal sult og nød bekæmpes

Et hul i markedet for e-handel i Østafrika og en ambition om at skabe forretning, der ændrer verden til det bedre. Rygraden i den danskstiftede startup Sky.Garden er FN’s verdensmål nummer 8, der handler om anstændige job og vækst.

De to danske stiftere, Martin Majlund og Christian Grubak, er et stjerneeksempel på, at business er vejen frem mod en bedre verden. Startuppet har foreløbig hentet 1,2 millioner dollars. Så de to bagmænd er ikke ene om at se mulighederne. Også investorerne ser muligheder i forretning, der gør en forskel.

Denne sommerudgave af Bootstrapping er dedikeret til impact-business. Læs eller genlæs, hvorfor fintechs, Danske Bank og den danske udenrigstjeneste ser et vækstmarked netop her. Læs eller genlæs også, hvordan impact-investoren og venturefonden arbejder med impact, og hvad en teknologi som blockchain kan gøre for at bekæmpe korruption og fattigdom.

Forretningsmodellen er klar hos både Metoa og Penstable. Sidstnævnte har netop annonceret et partnerskab med Skandia om at udrulle bæredygtige pensioner. Forretningssans er ellers oftest der, hvor impact-iværksættere har brug for sparring fra investorer og rådgivere. For uden business, ingen impact.

Omvendt skal impact ikke ende som omkostningsfrie pyntefjer, enhver kan pynte sig med. Det skal gøre en forskel, og vejen må gerne blive endnu lettere at træde, for dem med potentialerne.

God læselyst