Lars Tvede: "Derfor tror jeg, markederne meget vel kan zigzagge vildt herfra. Der vil være opture, fordi "real money"-investorer, såsom pensionskasser, family offices, sovereign wealth funds, osv. køber op. Men der vil også være nedture, fordi privatinvestorer skræmmes af den rædselsfulde informationsstrøm. Det fænomen kalder børshandlere en "akkumulering". I øvrigt er akkumuleringsfaser med heftig zigzag-handel ofte paradis for dygtige day-traders." Foto: Scanpix

Lars Tvede: kriser, krak og corona

KLUMME: Lars Tvede har i den seneste tid på facebook postet om markederne og hans daglige dispositioner i forbindelse med coronapandemien. Her til morgen (fredag) ser han analytisk lidt længere frem.

  1. Der kommer nu en international recession. Den er allerede startet i visse lande.
  2. Den varer formentlig kun et par kvartaler.
  3. Situationen er IKKE som 2008, for recessionen i 2020 skyldes KUN corona, og økonomierne har IKKE meget alvorlige ubalancer som i 2008.
  4. Da en masse ansatte bliver hjemsendt grundet corona, vil det ikke umiddelbart give så mange arbejdsløse som normalt. I hvert fald ikke i starten.
  5. Vi ved ikke med sikkerhed, om corona vil fortage sig i sommervarmen på den nordlige halvkugle, men der er (usikre) indikationer på, at det vil ske. Sker det, vil den dog vende tilbage i efteråret, hvor man forhåbentlig i mellemtiden er blevet lidt bedre forberedt. Ultimativt vil coronaudbredelsen dog hæmmes af, at stadig flere vil have haft den og derfor er immune. Vaccine kommer først i 2021.
  6. Myndigheder har det problem, at de kan hæmme udbredelsen ved massivt at reducere mobiliteten i samfundet, men det vil hæmme økonomien kraftigt. Giver myndighederne slip på økonomien, kommer virussen tilbage. Det samme kan ske i Kina. Så myndighedernes kunst er at finde en balance, som trækker udbredelsen af virussen i langdrag. Den kan ikke stoppes.
  7. Dette vil ramme rejsebranchen og den del af oplevelsesøkonomien, der vedrører forsamlinger af mennesker, såsom især sportsarrangementer og koncerter, men også restaurationer, barer, osv. Og de vil ofte rammes meget hårdt; dette både før og efter sommeren, men også i mindre grad i sommeren. Man vil se, at folk i stigende grad tilbringer sommeren omkring hjemstavnen, hvilket kan afbøde problemet i nordlige lande, men accentuere det i sydlige.
  8. Til gengæld vil det fremme e-handel, video-conferencing, videostreaming og andre onlinesektorer.
  9. På helt kort sigt har corona faktisk givet en miniboom nogle steder, da folk hamstrer forbrugsvarer, og da virksomheder forsøger at sikre sig nok underleverancer i frygt for afbrydelser af forsyningslinjer. Dette vil dog afløses af en brat modreaktion, når hamstringen er slut.
  10. Når coronainfektionerne flader ud – i første gang formentlig i maj og senere engang i efteråret/vinteren – vil vi have en meget positiv økonomisk situation grundet ekspansiv finanspolitik, ekstremt lave renter og måske også ekstremt lave oliepriser.

 

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: