"Mentalt blev jeg først ramt på min lille anarkist. Den, som bor i de fleste af os iværksættere og investorer. Og det er ikke bare det, at ingen skal bestemme, hvad jeg ikke skal, eller hvor min bil ikke må køre hen. Det er det, at jeg skal gå hjemme og lege ferie, hvad der for mig er svært, når den er påtvungen. Glæden og roen er ikke den samme," skriver iværksætter og investor Jesper Højberg i denne klumme.

Kors hvor vildt og kors hvor kedeligt… Coronakrisens mentale udfordring

KLUMME: Coronakrisen er først og sidst en voldsom sundhedskrise, der forplanter sig til en muligvis lige så voldsom vækst- og erhvervskrise. Alle kriser, jeg har oplevet, har pålagt mig begrænsninger. Denne gang er den i særlig grad også en mental udfordring for mig: vildt i medierne. Kedeligt derhjemme. Og med masser af modsatrettede følelser.

Det blev alvor i onsdags. Vi skal finde det lidt større frem i os selv. Som Dennis Nørmark, debattør og Radiorådsmedlem for LA, sagde i Deadline: Klimakrisen kan vi reelt ikke personligt gøre så meget ved, som nogen tror; den kræver regulering og kæmpe strukturelle initiativer for at nå 70 pct. af målsætningen. Coronakrisen kan vi omvendt helt selv gøre alt ved. Her er det vores egen adfærd, der bestemmer smittens hastighed, da regeringen ikke som i Kina bare kan lukke borgerne inde. Det sidste er nu så siden faktisk kommet til som mulighed. Men trods alt er det vores personlige valg at spritte, holde kropsafstand, arbejde hjemme, lave videomøder og afbestille rejser osv. Det er chokerende. Men også meningsfuldt. Det kan håndteres.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: