Kilde: unsplash.com

Efter SVB’s fald: Hvad kan startups bruge banker til?

Silicon Valley Bank var i årtier vital for Silicon Valleys tech eventyr. Men er det stadig tilfældet? Og hvordan har danske banker det i dag med lån og forretninger med startups?

Det var enkelte store venturefonde og scaleups som Trustpilot, Leapwork og Siteimprove ud af Danmark, der havde Silicon Valley Bank (SVB) inde over deres bankforretninger. Og det var især på indlånssiden. Midler blev parkeret hos SVB, når de var foundet af hhv. LP’s og venturefonde. Derudover brugte selvsagt nogle af de internationale startups, der er flyttet til USA, SVB som bank. Denne weekend kunne de tørre sveden af panden efter en kort, men hektisk periode. Ingen tvivl om at flere – også danske venturefonde – kunne være gået ned, hvis de ikke kunne komme til deres midler. Marie Flyvbjerg Bo fra SVB i Danmark har beskrevet sin oplevelse på LinkedIn. Nu ender Silicon Valley Bank sikkert på hænderne af klassiske banker, som det hurtigt skete hos HSCB i UK. HSCB har ønsket sig og nu fået sig et nyt segment med en anden kultur. Vil det lykkes at tilpasse sig, så ingen i fremtiden rigtig vil være nødt til for alvor at savne ellers ikoniske SVB?

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: