Mærsk fordobler investeringer i startups

Efter to år i markedet er Mærsks corporate venture, Maersk Growth, ved at have styr på sit investeringsfokus og er nu klar til at sætte penge i flere startups fra seed til serie A. Og Mærsk agerer gerne jordemoder for kommende unicorns, lyder det fra venturepartner Peter Votkjaer Jørgensen i et stort interview om, hvorfor Mærsk overhovedet investerer i startups, og hvordan profilen af en vinder ser ud.

Den amerikanske drøm og nordiske værdier

Ingen vil skyde den næste Google ned. Startupmiljøet i USA er derfor fyldt med enorme mængder begejstring, lyder erfaringen fra en dansk iværksætter, der har det som en fisk i vandet i New York.

Næste generation af unicorns vil være båret af værdier frem for jagten på exits, lød det på årets SXSW-festival, der sluttede i går. Måske skal Norden slet ikke være den unicorn-fabrik, vi tidligere er blevet udråbt som.

Netop SXSW udgør en af de mest realistiske krystalkugler for, hvad der kommer til at præge den globale tech-scene de næste 6-12 måneder. Her er tre takeaways, hvis du ikke selv var med i Texas.

Fra Aalborg til Austin

Silicon Hills, som hjemstedet for SXSW også bliver kaldt, huser ikke kun cowboys og musiknørder. Austin er også blevet magnet og fast adresse for små og store tech-selskaber, inklusiv en række nordiske. Læs, hvorfor MapsPeople og timetoRIOT valgte netop Texas som indgang til det amerikanske marked.

USA eller nærmere Washington D.C. danner også rammen for det nye spil The Division 2, som vores spilanmelder kalder forudsigeligt smuk undergangsgrind.

Impact med kryptovaluta

Både teknologi og lovgivning nærmer sig nu et stadie, hvor investorer kan sætte penge i regulerede værdipapirer, der giver små virksomheder uden hidtidig adgang til kapital mulighed for at skabe vækst og forbedrede livsvilkår gennem bæredygtighedstokens. Det skriver Marianne Haahr og Sofie Blakstad.

Fremtidens medier er teknologibårne, og har man ikke evnen til at forstå teknologiens muligheder og evnerne til helt lavpraktisk at programmere og få databaser i luften, kommer man ingen steder, skriver journalist Ernst Poulsen og foreslår en mediependant til Københavns Universitets SUND Hub.

Ugens Techtopia handler om regeringens strategi for kunstig intelligens skabt med udgangspunkt i danske værdier.

SPONSORERET: Med afsæt i forskning har BLOXHUB-startuppen Human Studio hjulpet det prestigefyldte amerikanske universitet Harvard med at designe den optimale relation mellem mennesker og bygninger.

Som medlem af DanBAN har du adgang til hele Bootstrappings platform med artikler og data. Du modtager automatisk det ugentlige nyhedsbrev med seneste nyt om danske startups og investorer.

Login: DanBAN

Password: angeldk

Du er meget velkommen til at kontakte os på info@redaktionen.dk, hvis du har spørgsmål, ris, ros eller andet, du vil dele med det danske startupmiljø.

Vi håber, du får glæde af dit abonnement. Dette tilbud er KUN for DanBAN-medlemmer.

God læse- og lyttelyst.