viagogo politianmeldt

Forbrugerombudsmanden politianmelder viagogo for vildledende priser.

viagogo, der sælger billetter på nettet, viste billetpriser uden at indregne moms, gebyrer og leveringsomkostninger før senere i bestillingsprocessen. Det er vildledende, og Forbrugerombudsmanden politianmelder nu selskabet.

Forbrugerombudsmanden har modtaget mange klager fra forbrugere over billetportalen viagogo. Forbrugerne klagede over, at viagogos priser var vildledende, fordi moms og gebyrer ikke var indregnet i de viste billetpriser, når forbrugerne påbegyndte bestilling.

Forbrugerombudsmanden undersøgte prisudviklingen ved bestilling af forskellige billetter på www.viagogo.dk. og konstaterede, at billetpriserne blev tillagt moms, gebyrer og leveringsomkostninger i løbet af bestillingen (virksomheder skal indregne alle uundgåelige omkostninger i en pris. Det gælder også ved salg af billetter, red.).

Det skal oplyses tydeligt i umiddelbar tilknytning til billetternes pris, hvis der kan være ekstra omkostninger forbundet med køb af billetterne, som ikke kan beregnes på forhånd. Ekstra omkostninger kan fx være leveringsomkostninger, som ikke kan beregnes på forhånd, og som derfor ikke kan indregnes i hver enkelt billetpris.

“I 2018 anmeldte vi Viagogo til Forbruger-ombudsmanden for en stribe brud på markeds-føringsloven, så det er tilfredsstillende at der er sket en politianmeldelse.”

”En virksomhed skal altid oplyse den endelige pris – det vil sige inklusive moms og gebyrer – når den målretter sin markedsføring mod forbrugerne,” siger  Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen. “Det gælder, uanset om det er i reklamer eller i en købssituation på en hjemmeside. Hvis en virksomhed ikke viser den endelige pris inklusive moms og gebyrer, så fremstår produktet billigere, end det reelt er. Det kan påvirke en forbruger til at tage en anden beslutning, end han eller hun ville have gjort, hvis virksomheden havde oplyst den fulde pris, inden forbrugeren begyndte sin bestilling.”

Forbrugerådet Tænk ser anmeldelsen velkommen.

“Viagogo er i Schweiz sigtet for adskillige lovovertrædelser ved videresalg af billetter. I 2018 anmeldte vi Viagogo til Forbrugerombudsmanden for en stribe brud på markedsføringsloven, så det er tilfredsstillende at der er sket en politianmeldelse,” siger vicedirektør Vagn Jelsøe i et Facebook opslag fra Forbrugerrådet Tænk.

viagogo skriver i en email til Bootstrapping, at viagogo er overrasket over politianmeldelsen fra Forbrugerombudsmanden og ikke mindst ombudsmandens pressemeddelelse, da den ifølge Viagogo er vildledende:

“I løbet af det sidste år har viagogo arbejdet kontinuerligt med at foretage ændringer på vores platform for at øge gennemsigtigheden om billetpriser og tilhørende gebyrer og har delt disse ændringer med Forbrugerombudsmanden. viagogo er en global billetplatform, der forbinder købere og sælgere, så købere kan få adgang til det bredest mulige valg af billetter. viagogo giver kunderne billetpriser og gebyroplysninger fra det første øjeblik, hvor prisen vises. Dette inkluderer alle væsentlige prisoplysninger i begyndelsen af ​​kunderejsen, inklusive et skøn omkring skat.”