Ugens startup: Cogo – en ”Momondo” for deletransport?

Cogo samler deletransport på én app efter samme opskrift, som Momondo gør med rejser. Men kan man lykkes med at overføre Momondo-modellen til markedet for deletransport? Bootstrapping har udfordret Robin Eriksson, en af tre co-founders i Cogo, og Pia Vemmelund, investor i projektet.

Vi er på Bootstrapping tidligere dykket ned i cases som Green Mobility og Donkey Republic, der slås om toppositionerne på et dynamisk marked for micromobility. Et marked, som McKinsey estimerer globalt vil være mere end 500 mia. US dollars værd i 2030. Donkey Republic, som vi omtalte ifm. deres entre på Nasdaq First North, er et billede på, at micromobility trods sine åbenlyse fordele ofte afstedkommer en række udfordringer, som vi har set i metropoler, med høje rater for ulykker og vandalisme. Vi har derfor også set deciderede forbud mod nogle klimavenlige køretøjer, fx elløbehjul, der ikke længere er velkomne i København.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: