Hvad er politisk fornuftigt? Hvad har legitimitet i befolkningen? Hvad kan sundhedsøkonomisk forsvares? Av, den bliver svær. Megasvær. Ikke mindst for en statsminister fra et parti, hvor der er to søjler, der formentlig er lige hellige, men her er modstillede: velfærd for de svage og folk i arbejde.

LEDER: Hvor længe endnu? Skal vi ødelægge vores samfund for at frelse de få?

Vores indgroede pligtetik og følelser tilsiger, at det enkelte liv er dyrebart og skal reddes. Vores nytteetik siger modsat snusfornuftigt, at vi ikke kan bruge milliarder på hver at redde eneste coronasmittet. Hold da op, et dilemma, politikere skal til at diskutere med hinanden – og med os. Vi skrev 17. marts, at diskussionen af den næste strategi for exit presser sig på. Nu pibler spørgsmålene og den nødvendige debat frem.

Vores bedsteforældre blev kaldt i krig. Vi blev kaldt hjem til børnene. Ja, hvor slemt kan det være at lide lidt afsavn, når måske 1.000 danskere og millioner på verdensplan skal dø af COVID-19? Alt må gøres for hvert eneste mulige liv. Og for at sikre, at vores velfærdsbastion nr. 1, sundhedsvæsenet, ikke rendes over ende, så folk ikke dør på gangene som i Italien og Spanien – og snart nok værre i USA. Det er det ene synspunkt. Det ene spor. Og det er stærkt i Danmark. Hos os alle.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: