Modsat de store erhvervspakkers mange hundreder af milliarder er der ikke mange reelle penge til vækstiværksætterne. Det hele er ”hjælp til selvhjælp” – dvs. likviditetsudskydelse og lån. De sidste endda med – omend mindre end normalt – upside-mulighed for Vækstfonden.

KLUMME: Befrielse eller besættelse? Vækstfondens produktpakke til debat

Vækstfondens hjælpepakke er storrost fra start. Men ligesom med regeringens oplukning drypper vækstiværksættere og investorer nu malurt i bægeret: ”Det her kan gå hen og blive en koncentration af magt på for få investorer.” Hvad er op og ned i kapitalrejsning her i vores nye No Touch Society?

Det var som ved Mette Frederiksens nedlukning – alle udtrykte respekt for Simon Kollerups og Folketingets erhvervsudvalgs, især Tommy Ahlers’ (V), Mona Juuls (C) og Katrine Robsøes (RV), kamp for at få den bedst mulige særpakke til økosystemet. For den var helt nødvendig, da likviditet efter 9. marts blev en akut udfordring for mange og man kunne se at det at rejse kapital ville blive som at lede efter vand i et ørkenlandskab.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: