Foto: Maja Mohr Mortensen (Erhvervsministeriet)
Foto: Maja Mohr Mortensen (Erhvervsministeriet)

Hej, hvordan skalerer vi nu? Får vi skabt den næste Novo Nordisk? 

Reformen lagde ud som det danske landshold til EM. Det gik strygende med rekordhøje 1,22 mia. kr., fanfarer og 41 forslag. Mange gode og helt nødvendige indsatser. Men det helt store spørgsmål efter kampen er jo: Gik vi i stå, kan vi komme langt nok? Kan vi få en stor sejr, en næste Novo Nordisk?

”Verdens bedste iværksætterland” er jo den ambitiøse titel på regeringens udspil. Og Morten Bødskov lagde på torsdagens morgenmøde i DI med samme titel ikke skjul på, at Danmarks egentlige problem er, at “danskbaseret tech bliver købt op og købt ud af landet”. Så det er ikke, som mange tror, at vi ikke har nok startups, vel op mod 2000 om året, der søger finansiering. De vil med reformens 41 forslag få bedre rammevilkår. Men Danmarks egentlige dybe problem, vores Dødens Dal, ligger ikke længere tidligt, men sent i en startups livscyklus. Udfordringen er, at vi ikke kan holde på vores innovative tech og life science scaleups og dermed ikke får skabt næste generation af fremragende vækstvirksomheder. Vi kan godt lave unicorns, der en dag kan nå om ikke Novo Nordisk så flot værdi- og jobskabelse – frugterne falder bare i udlandet!

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: