Det bliver "pisse svært", når Tradeshift skal finde 100-150 nye medarbejder til kontoret i Danmark. Foto: GettyImages.

Hvis du troede, Tradeshift var tabt for Danmark, så tro om.

Danmarks nyeste unicorn, Tradeshift, skal ansætte op til 150 nye medarbejdere på kontoret i København. En udfordring, der bliver "pissesvær," selvom København kan tiltrække talent fra hele verden.

Når danske virksomheder bliver store og vokser langt ud over Danmarks grænser, synes automatreaktionen at være, at de er tabt for den danske økonomi og ikke mindst det danske startup-tech-community.

Ofte flyttes hovedkvarteret til San Francisco, og CEO-posten overgives til en amerikaner, som det er tilfældet hos eksempelvis Vivino og Unity. Samtidig risikerer udviklingsafdelingerne at rykke østpå, hvor lønningerne er lavere. Og hvor “dansk” er en virksomhed så egentlig?

I virksomhedens kommende ansættelsesrunde skal mindst 100 af de kommende 400 ansættelser stå på lønningslisten i København.

Det samme spørgsmål opstod, da Tradeshift tidligere på året officielt blev prissat til over 1 milliard dollars og dermed blev en såkaldt unicorn. Ville Tradeshift glemme sit danske ophav? Svaret virker til at være nej. Faktum er nemlig, at Tradeshifts kontorer ved Rundetårn allerede huser omtrent 130 medarbejdere, og i virksomhedens kommende ansættelsesrunde skal mindst 100 af de kommende 400 ansættelser stå på lønningslisten i København.

Københavnsk fintech boomer

Tradeshift har bygget sit imperium på noget så usexet som “Supply Chain Finance” og sørger for at lette handlen mellem virksomheder. Senest fik selskabet med de tre danske founders Christian Lanng, Gert Sylvest og Mikkel Hippe Brun tilført en investering på 1,65 milliarder danske kroner og forbereder sig lige nu på en børsnotering.

Men hvorfor vælger man som global vækstvirksomhed at udvide i København? For Tradeshifts VP of Engineering i København, Morten Holm, der kommer til at sluge størstedelen af de nye ansættelser, virker det helt logisk.

“Vi har opbygget en kæmpe knowhow i København gennem de seneste otte år. Samtidig vil vi styrke vores position inden for fintech, og København er stærk på præcis det område,” siger han.

Talenter vil ikke til Ballerup

Morten Holm har været med på Tradeshift-rejsen siden 2010, hvor virksomheden netop var flyttet ud af garagen og havde lanceret sin e-invoice-platform. Nu er Tradeshift blevet en global spiller, og med tanke på manglen på udviklertalent i branchen bliver ansættelsen af de op til 100 nye udviklere i København en stor udfordring.

“Det er pissesvært, og det bliver en kæmpe udfordring at finde så mange mennesker. Udviklere over hele verden får jobtilbud hele tiden, så det handler om at skære igennem og fortælle vores historie bedst muligt,” siger Morten Holm.

Det er pissesvært, og det bliver en kæmpe udfordring at finde så mange mennesker.

På trods af høje skatter og et til tider depressionsfremmende vejrlig mener Morten Holm dog, at København som by er en stor fordel, når man skal lokke det helt rigtige talent til.

“Vi kan se, at København er en attraktiv by at hyre i. Folk er villige til at flytte hertil. Det hjælper, at der er andre store aktører på banen, såsom Zendesk og Unity, der sætter Danmark på verdenskortet. Men meget handler også om Tradeshift som brand. Folk ved, at vi er på vej frem, og samtidig ved de, at der også er andre muligheder i området,” siger Morten Holm, der også erkender, at man ikke skal langt uden for broerne, før det bliver umuligt at tiltrække de rigtige folk:

“Hvis vi havde kontor i Ballerup, kunne vi ikke hyre de typer, vi gerne vil hyre. Det er ekstremt vigtigt, at vi ligger i centrum af København,” siger han.

Startup eller bank?

I takt med, at Tradeshifts kontorer overtager flere og flere etager på Landemærket i København, bliver en større og større andel af medarbejderne hentet fra udlandet. Blandt de eksisterende medarbejdere findes i dag omkring 30 nationaliteter. Det er en del af en helt bevidst strategi, men Morten Holm ærgrer sig alligevel en smule over, at danskerne synes at holde sig væk.

“Mange danske udviklere vil enten arbejde i en bank eller i en lille startup. Og der falder vi måske lidt imellem to stole. Men egentlig er vi jo meget mere startup end bank. Det svære er i virkeligheden at finde folk, der har den ånd, vi går efter. Så virksomheden netop ikke bliver en bank. Den software, vi bygger, bliver jo ligesom de mennesker, der bygger den. Derfor prøver vi at skabe en ånd, hvor folk ikke føler sig som en del af en fabrik, og hvor alle føler, de har noget at skulle have sagt,” siger Morten Holm.

Den store ansættelsesproces i Tradeshift ventes at være færdig om et år, hvorefter Tradeshifts lokaler i København vil huse omkring 300 medarbejdere.