Vi kan åbne kontrolleret op efter påske. Mandag aften prioriterede statsministeren reelt blå Bjarnes, den socialdemokratiske metalarbejders, liv og job over svage Arnes, den udsatte førtidspensionists. Godt. Vi tager med basis i nye McKinsey-scenarier temperaturen på, hvordan Danmark mon kommer ud af vores dobbelte sundheds- og økonomikrise.

LEDER: Er det Arnes eller Bjarnes tur? Åbning efter påske eller pinse?

Skal vi fyre få eller mange? Dilemmaet for danske vækstiværksættere lige nu. Og Mette Frederiksen prøver nu at få os til at fyre så få som muligt ved at love en oplukning efter påske, hvis vi ellers opfører os ordentligt. Hurra for det. På Bootstrapping har vi diskuteret nødvendigheden af en strategi i forhold til de liv, den økonomiske krise også koster med henblik på arbejdsløshed og deraf følgende deroute, livsstilssygdomme og depression. Nu kommer den snart. Der skal føres politiske forhandlinger om en åbnings- og exitplan, så alle tager ansvar, også hvis den må rulles tilbage.

Mette Frederiksen markerede allerede på Facebook lørdag (28.3), at hun hverken håber eller tror, der går mange måneder, før Danmark kan begynde at åbne igen. Og hun gentog også i en chat med de tunge industriledere, at der er grund til en vis optimisme (DR, 29.3), samtidig med vi ikke har set det værste endnu (Berlingske, 29.3). Inden hun så i sin store tale mandag aften (30.3) markerede dobbeltheden. Hun havde en særlig besked, der var en forklædt advarsel til Arne fra valgkampen dem, vi har holdt samfundet nede for: kronikere og svage ældre. I skal passe på, for snart åbner vi op. Og hun havde et løfte til os andre, også med en indbygget trussel: Opfører I jer ordentligt, kan vi åbne langsomt og kontrolleret op efter påske.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: