Iværksættere ryger ud, når investorer kommer ind

Tak for, du læser med. Vi vil gerne blive ved med at lave god journalistik, så hjælp os med at forblive skarpe (og blive endnu skarpere). Tegn abonnement på Bootstrapping. Kontakt Jonathan Riis på tlf. 71 74 79 91, eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk, og få et godt tilbud på Bootstrapping Pro.

Fire stiftere blev til to, da venturefonden Nordic Alpha Partners rykkede ind i startuppen Paralenz. Et ømtåleligt emne, når stiftere ikke længere skal med på vækstrejsen. Men ingen kan lede, drive eller udvikle på baggrund af fordelingen af ejerskabet. Ugens udvalgte tophistorie om for og imod, medgang og modgang i partnerskabet mellem investor og iværksætter.

Fintech-startup NORD.investments måtte næsten slukke og lukkefør, det med investoren og partneren lykkedes. Heldigvis havde de kysset lidt med Saxo Bank undervejs …

Alt for få danske startups når til serie A. Derfor skal internationale investorer tidligere ombord, lyder missionen fra Denmark Demo Day.

Jagten på den første impact unicorn

Norden kan sagtens udklække unicorns, der gør godt for verdenen. Det mener initiativtageren til The One Initiative, Richard Georg Engström. Vi er helt enige, og Bootstrapping er derfor mediepartnere på initiativet. Men vi har brug for dine input som investor. Vær med i undersøgelsen her.

Fire startups vil ændre måden, vi tænker arbejde og arbejdsplads på. De er første kuld på ny accelerator under overskriften Future of Work. Se hvem de er her.

Ugens skarpe blogs

Danmark halter efter på blockchainteknologien. Men både erhvervsliv og organisationer kan genvinde kontrol og innovere ved at blive klogere på teknologiens muligheder. Blog fra Victoria Gago, der er medstifter af European Blockchain Convention, der kommer til Danmark i næste måned.

Iværksættere med IVS-selskaber risikerer tvangsopløsning, hvis ikke selskabets form er ændret inden for de næste to år. Planlæg i tide, lyder opfordringen fra advokat Nicholas Lerche-Gredal fra DLA Piper i dette blogindlæg.

Lyt med

Ugens podcast fra Techtopia handler om cyberangreb og om at være forberedt på den værste dag i virksomhedens liv.

Fremtidsfabrikken har talt med Louise Ferslev fra MyMonii om den ringe værdi af en god ide.

Bootstrapping also publish in English. Check it out here.

God fornøjelse