MyMonii
Louise Ferslev, stifter af MyMonii. Photo: Press.

Fremtidsfabrikken: En ide er ingenting værd i sig selv

Eske Gerup og Lars Horsbøl taler i dette afsnit af Fremtidsfabrikken med stifteren af MyMonii, Louise Ferslev.

MyMonii er en lommepengeapp til forældre og børn. I stedet for at få kontanter som lommepenge i et næsten kontantløst samfund fungerer lommepengeappen som et overblik over, hvor meget barnet har sparet op hos sine forældre. Med udvidelsen af MyMonii – MyMonii Pay – er det muligt at bruge sine lommepenge ude i det virkelige liv.

En idé er ingenting værd. Det er jo bare en idé, det er bare en tanke og noget snak, og måske har man skrevet lidt ned.

Og Louise Ferslev har aldrig været bange for at dele sin idé med andre.

“Det var noget af det allerførste, jeg lærte på KEA, på min uddannelse. Der blev de ved med at sige, at en idé er ingenting værd. Det er jo bare en idé, det er bare en tanke og noget snak, og måske har man skrevet lidt ned. Det har ingen værdi, og hvis det er en god idé, så er der mindst 10-20.000 mennesker, måske en million, med den samme idé.”

Den værdiløse ide

Tre år efter stiftelsen af MyMonii forstår Louise budskabet om, at en idé ingenting er værd. For det er hårdt arbejde overhovedet at starte en virksomhed.

“Det er mange år, og det er hårdt arbejde at komme fra idé til rent faktisk at have noget, der er af værdi.”

Louise fortæller at for at blive succesfuld med sin idé, er man nødt til at få så meget hjælp fra andre, som man overhovedet kan.

“Mange af de forbilleder, jeg har, er mænd. Jeg har selvfølgelig også nogle kvinder, som jeg er kæmpe fan af, f.eks. Mette Lykke, som startede Endomondo og nu er i Too Good To Go, så jeg har virkelig nogle forbilleder på kvindesiden, men jeg har også rigtigt mange gode venner og sparringspartnere, som er mænd, som oftest også er 10-15 år ældre end mig. Det med at kunne spejle sig i både kvinder og mænd, tror jeg, er rigtigt vigtigt.”

Dem som Louise Ferslev spejler sig i, bruger hun som mentorer. Og hun har en lang liste af både kvinder og mænd, som vil hjælpe med MyMonii.

Ville have flere kvinder i tech

Udover at være stifter i MyMonii er Louise Ferslev også engageret i at få flere kvinder i tech. Det er hun blandt andet som co-founder i Women in Tech Denmark.

“Da vi startede det, var det egentlig med henblik på at få samlet iværksætterkvinder i tech, netop fordi vi var så få, men det viste sig så, at det var generelt i hele tech-verdenen, uanset om det er et startup, eller om det også er i store tech-virksomheder. Vi så faktisk en interesse fra de kvinder, hvor der var meget få kvinder ude i store virksomheder.”

“Jeg tror, der er rigtig mange forskellige årsager til det. Jeg tror sådan helt grundlæggende, at fra man er helt lille, er forældrene dårlige til at behandle drenge og piger lige på mange forskellige fronter. Mange har en bestemt måde at opdrage drenge på i forhold til, hvordan man opdrager piger. I mange år har det været sådan, at drengene spiller meget mere computer, de bliver introduceret for computerspil og PlayStation og for de der ting fra IT-verdenen, hvor piger bliver det bare ikke på samme måde. Piger tager man mere med over og tegner, leger med perler osv. Det kunne være fedt, hvis man kunne ændre det. Når det så er sagt, så tror jeg også, at når man er blevet lidt større og gennem uddannelse og sådan, så kan det godt kan lyde lidt kedeligt og matematisk.”

Tech på skoleskemaet

Louise Ferslev tror både, at det kommer af sig selv, og det kræver forandring at ændre synet på kvinder i tech.

“Jeg tror lidt, det er en kombination; jeg tror både, der er noget af det, der kommer til at ske af sig selv, ved at man får noget på skoleskemaet, og netop at man stikker en telefon eller en iPad i hånden på både piger og drenge som små, og så vil noget af det også afhjælpes deropad. Men jeg tror også, der er rigtigt meget, man skal tale om, og for eksempel som nu, hvor I spørger mig ind til det, og vi har startet Women in Tech for at samle nogle. Man kan udrette rigtigt mange fede ting med tech, og det er ikke nødvendigvis, at man skal sidde og kode selv. Der er så mange ting udover selve kodningen, som kan hjælpe rigtigt meget rundt omkring i verden og som er supersuperspændende at arbejde med.”