Investorer skaber økosystem i verdensklasse

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Ring 71 74 79 91, eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk

En række af Nordens stærkeste kapitalpartnere står bag en ny accelerator for sociale iværksættere. De skal bane vejen for et nyt økosystem i verdensklasse. Investorer inviteres med fra start i et laboratorium for udvikling af bæredygtige investeringer.

Danske business angels har fået de investerede penge næsten fem gange igen ved salg af virksomheder sidste år. 2018 var rekordår for de danske engle. Dygtige startups og aktive engle udgør en stor del af forklaringen.

På fire år har robotklyngen på Fyn hentet næste 6 milliarder kr. i investeringer. 98 pct. kommer fra private investorer. I sidste uge mødte investorerne de næste milliardvirksomheder i klyngen.

Diagnose med AI

En dansk startupinkubator har slået Google på sundhed koblet med kunstig intelligens. Men forspringet bliver udfordret af træg lovgivning og af mangel på praktisk samarbejde med de faggrupper i det offentlige, der skal få glæde af teknologien.

Bloguniverset

Sådan øger du din chance for succes med at samarbejde med startups. Mikael Bak har begået en tjekliste, som er værd at konsultere, hvis store virksomheder vil sikre, at arbejdet med startups kaster værdi af sig.

Det startede i marketing. Men hurtigt blev FN’s verdensmål til kerneforretning for den danske produtions-startup Suncil. Læs deres rejse med at arbejde med verdensmålene.

Hvor mange Libra koster det? Facebook er i gang med at skabe et nyt finansielt system, der skal disrupte vores måde at tænke penge. Carl Jenster fra Aryze giver et perspektiv på, hvad det betyder, når en spiler som Facebook skaber sin egen valuta.

Ugens podcast fra Techtopia handler om cybersikkerhed.

Bootstrapping holder sommerferie og er tilbage igen i august.

God sommer.