Facebook ønsker med Libra at skabe en stabil kryptovaluta, der fungerer på tværs af forskellige tjenester og platforme. Den kan med fordel betragtes som digitale penge snarere end en egentlig kryptovaluta. Foto: Dado Ruvic / Ritzau Scanpix

Hvor mange Libra bliver det?

Facebook annoncerede i sidste uge, at de er i gang med at skabe et alternativt finansielt system. Det er kryptovalutaen Libra, der skal disrupte vores måde at tænke penge. Med hvad er det overhovedet for en størrelse? Og hvilke implikationer har det, at Facebook og andre multinationale selskaber vil skabe deres egen digitale valuta?

Kryptovalutaer bliver diskuteret heftigt for tiden. Såvel af entreprenører som teknologer, lovgivere, bankfolk, journalister – men også af alle dem, der stadig bare prøver at finde ud af, hvad pokker der er så fedt ved bitcoin. Hypen til trods er kryptovalutaer endnu ikke blevet helt mainstream. Men det vil måske ændre sig snart.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: