Hvad laver iværksættere, når de ikke pitcher for løver?

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Ring 71 74 79 91, eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk

Iværksættere har hype-status i dagens Danmark. Samtidig er Danmark et af de lande, hvor færrest af os rent faktisk springer ud i iværksættertilværelsen. Derfor skal iværksætteri bredere ud og med alle de nuancer og udfordringer, der udgør det virkelige iværksætterliv. Og derfor er Iværksætterskibet igen i år med på Folkemødet i Allinge. Skal du med, så er her iværksætterens guide til årets folkefest. Advarsel: Der er virkelig mange udgaver af Løvens Hule med på Solskinsøen i år.

Skalerbar impact

Hvis vi skal lykkes med at indfri FN’s verdensmål, så kræver det, at startups og etablerede selskaber slår pjalterne sammen og bruger hinandens styrker til at udvikle og skalere løsninger. Sådan lød det fra Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, under årets VL-døgn.

Her måtte to danske impact-startups dog se sig slået hjem efter pitch i en liveudgave af Løvens Hule. Begrundelse: Forretningen halter.

Partnerskaber er vejen ind i Afrika for danske fintech-startups, der er i fuld gang med at teste løsninger til at få de millioner af mennesker ombord, hvilke i dag står uden for de finansielle systemer. Vi ser på danske løsninger til at digitalisere Afrika.

Vækstvenligt regeringsgrundlag

Lav et investorfradrag målrettet investeringer i nye bæredygtige impact-løsninger, så kommer væksten. Sådan lyder et af fem bud fra DanBANs formandskab til, hvordan den nye regering får skabt et godt fundament for et stærkt Iværksætterdanmark.

Profilen af et Founder-dreamteam

Investorer sætter penge i teams, og de største startups’ succeser skabes af mere end én founder. Men hvad er succesformlen for et Founder-dreamteam? Ny blogserie fra stifterne af Talentree, der også selv gik i de gængse fælder.

Ugens lyd

I denne uge er der podcast fra Techtopia om en dansk startup med blot 20 ansatte, hvilken anses for globalt førende ud i at lave en skalerbar, forsyningssikker og billigere-end-kul strømkilde.

Fremtidsfabrikken har talt med stifterne af Reflectly, en digital dagbog med millioner af downloads og tusindvis af betalende kunder.