CEO hos Nordic Eye Venture Capital Peter Warnøe, CEO fra Freeway Group, Mia Wagner, den udenlandske gæst Jared Heyman, som er CEO og founder af CrowdMed og serieentreprenør og investor Jan Dal Lehrmann.
CEO hos Nordic Eye Venture Capital Peter Warnøe, CEO fra Freeway Group, Mia Wagner, den udenlandske gæst Jared Heyman, som er CEO og founder af CrowdMed og serieentreprenør og investor Jan Dal Lehrmann.

Løvens Hule på VL Døgnet: Impact-iværksættere dømt ude

En række ”løver” fra DR’s populære serie ”Løvens Hule” stod klar på scenen under VL Døgnet 2019 – Verdensmålene LIVE – hvor ”Born SDG”-startups skulle pitche for løverne. Præcis som i tv-programmet var løverne klar til at investere deres egne penge, og var ikke bekendt med de pitchende iværksættere på forhånd.

De fire løver på scenen var: CEO fra Freeway Group, Mia Wagner, serieentreprenør og investor Jan Dal Lehrmann, CEO hos Nordic Eye Venture Capital Peter Warnøe og den udenlandske gæst Jared Heyman, som er CEO og founder af CrowdMed.

De to startups, som skulle pitche for løverne og de over 600 topledere, som var til stede under eventet, var:

 

Goodwings. Søger 500.000 kr. for 1% af deres virksomhed + et lån på 1 million kroner.

Goodwings er en hotelplatform ligesom Hotels.com, men med et større formål. Hver gang man booker et hotel gennem dem, bliver der nemlig doneret et beløb til en NGO efter eget valg. Man kan vælge mellem 64 NGO’er, der alle har det til fælles, at de arbejder mod et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

De startede tilbage i oktober 2015. Sidste år indså de dog, at det ikke var nok at tilbyde virksomhederne, der bookede gennem dem, en donation til et velgørende formål til deres CSR-rapport. De skulle også tilbyde dem profit. De giver derfor virksomhederne mulighed for at abonnere på deres platform, hvor de for et månedligt beløb får 15% rabat på alle hoteller. Virksomhederne kan så beholde 2/3 af rabatten selv og bruge 1/3 på velgørenhed. Den ændring øgede Goodwings tilmeldingsrate med 50-60%.

Løverne Live til VL Døgnet 2019. Foto: Helena Christensen.
Løverne Live til VL Døgnet 2019. Foto: Helena Christensen.

De fire Løvers svar til Goodwings:

Peter Warnøe: Ude. Peter synes, at markedet var for mættet med store spillere som Amazon og Facebook på vej.

Jared Heyman: Ude. Han kendte ikke nok til markedet til at give en investering. Men han var imponeret over, at de havde omsætning. Det var der ikke mange, der havde i Silicon Valley, når de pitchede.

Mia Wagner: Ude. Hun syntes, de var for optimistiske med deres fremtidsskøn, og 1% var ikke nok for hende til at investere.

Jan Dal Lehrmann: Ude. Investeringen ville være i konflikt med en anden af hans investeringer. Derudover tror han, at Goodwings er for optimistiske med deres tidsplan.

 

KiteX. Søger 5 millioner for 15%.

KiteX har skabt drone-vindenergi, der kan skabe mere energi end de traditionelle vindmøller, fylder mindre og koster mindre. De kan faktisk skære hele 40% af omkostningerne. De benytter droneteknologi til selvstændigt at styre en flyvende vinge, der er fastgjort til jorden. Vingen fungerer som bladet på en traditionel vindmølle, men skal bruge et mindre fundament at stå på og kan også producere energi, når det kun blæser svagt.

KiteX har allerede modtaget et beløb fra E.ON til at lave et offshore test site, og selskabet er også i dialog med DTU om at få lavet et dansk testcenter. De er dog 10 år fra kommercialisering, og giganter som Google og Shell er i gang med at kigge på den teknologi, som KiteX bruger.

KiteX pitchede deres drone-vindenergi for løverne. Foto: Helena Christensen
KiteX pitchede deres drone-vindenergi for løverne. Foto: Helena Christensen

De fire løvers svar til KiteX:

Peter Warnøe: Ude. Han syntes, KiteX mangler en kommerciel medarbejder, der har mere fokus på salgsdelen. Han rådede KiteX til at have kommercialiseret produktet i højere grad, før de snakker med investorer.

Jared Heyman: Ude. Uden for hans ekspertiseområde. Rådede dem til at medbringe letters of intend, når de snakker med investorer, der ikke kender markedet, for at bevise, at der er interesse.

Mia Wagner: Ude. Hun roste dem for deres bæredygtige idé, men rådede dem til at redegøre mere for markedet og vise resultater og eksekvering, når de pitchede for potentielle investorer.

Jan Dal Lehrmann: Ude. Fordi han ikke investerer i idéer, men i virksomheder. Og på nuværende stadie var der for langt fra idé til virksomhed.