Erhvervsfremme i verdensklasse

Et stærkt erhvervsfremmesystem skal understøtte et økosystem i verdensklasse. Det er alle enige om.

Tilsyneladende er alle også enige om, at der kan og skal ryddes op i det nuværende system: “Heller ikke jeg kan overskue de mange rådgivningstiltag for erhvervsfremme, der er i spil i dag,” skriver direktør for CAPNOVA Kim Ove Olsen i en kommentar til Tommy Ahlers’ udsagn om, at business angels er bedre vækstrådgivere end det offentliges ditto.

Et synspunkt, Bootstrappings formand og DanBANs næstformand, Jesper Højberg Christensen, deler. “Der er fuldt politisk fradrag for at starte nye offentlige erhvervsfremmefusere. Vi andre hænger selv på tabet,” skriver han.

Men vi havde nok misset mere end ét af vores nuværende væksteventyr uden erhvervsfremme. F.eks. havde vi nok ikke haft en stærk spilbranche med vækstmagere som SYBO og Playdead, som vicedirektør i Producentforeningen Jan Neiiendam skriver i forlængelse af CAPNOVAs indlæg.

I denne ekstra udgave kan du også læse, hvorfor Nordic Eye har lagt 18 millioner kr. i en ung sloveners lommer. Og hvorfor #CPHFTW’s Michael Bak har sagt ja til at stå i spidsen for Pier47.

Læs også den kommende TV 2-formand Jimmy Maymanns bud på, hvad danske medier kan lære af The Huffington Post.

Og fik du ikke læst analysen af alle investeringer i danske tech-startups i årets første kvartal, så er den her – ledsaget af en historie om, hvad der sker i en af de brancher, der har fået mest funding.

HUSK, du kan logge ind på Bootstrapping og få adgang til alt vores indhold med følgende brugernavn og adgangskode:

Brugernavn: Danban
Adgangskode: Englevinger18

God weekend