"Hver kommune skal have en Kina-strategi, et turismecenter, en serviceklynge, en tech-rådgivningsenhed eller et life-science-hus. Det har ført til mere end 250 offentlige erhvervsfremmeaktører," skriver Jesper Højberg Christensen, bestyrelsesformand i Bootstrapping. Foto: getteimages.

Erstat offentlig erhvervsfremme med privat væksthjælp

Lad nu formanden for Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme, Claus Juhl, skære ned i orgiet af aktører og spildte midler til fordel for det, der hjælper, skriver Bootstrappings bestyrelsesformand og næstformand i DanBAN, Jesper Højberg, i en kommentar til de 26 forslag, der skal rydde op i junglen af erhvervsfremme.

Som gammel iværksætter og investor må jeg bare sige: Det er jo dejligt at sætte i gang og skabe noget nyt og se noget med formål vokse. Borgmestre, regionsborgmestre og ministre har det sikkert på samme måde. Det skal man ikke beklage. Men det har altså ført til 250 offentlige erhvervsfremmeaktører, fordi hver kommune skal have en Kina-strategi, et turismecenter, en serviceklynge, en tech-rådgivningsenhed eller et life-science-hus.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: