"Som jeg læser udspillet, vil de mange rådgivere blive recirkuleret lidt i en uhyre centralistisk model, hvor Erhvervsministeriet i fremtiden får en altafgørende styrende funktion. Væk er nærhed. Og væk er det direkte kendskab til kunderne – virksomhederne - og det regionale økosystem, de spiller sammen med," skriver Kim Ove Olsen, direktør i CAPNOVA i en kommentar til udspillet fra Forenklingsudvalg for Erhvervsfremme. Foto: CAPNOVA

På vej mod en centralistisk erhvervsfremme-model

“Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme”, der for nylig udkom med anbefalinger, er – fornuftigt nok – sat i verden for at komme med anbefalinger til et mere enkelt og gennemskueligt offentligt erhvervsfremmesystem. Anbefalingerne går blandt andet ud på at afvikle innovationsmiljøerne, men tilsyneladende og desværre ikke på et oplyst grundlag.

I Bootstrappings artikel ”Hvad skal vi med offentlige vækstrådgivere, når vi har 4.000 Business Angels?” citeres Tommy Ahlers, i sin egenskab af formand for regeringens iværksætterpanel, for at mene, at der slet ikke er brug for alle de mange vækstrådgivere på statsligt, regionalt og kommunalt niveau. Og slet ikke i lyset af at der i dag er ca. 4.000 Business Angels der – må det forstås – kan løse den opgave. Om de kan det, ved jeg ikke, og heller ikke jeg kan overskue de mange rådgivningstiltag for erhvervsfremme, der er i spil i dag.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: