De danske unicorns skaber tusindvis af nye arbejdspladser – men hvor?

Selvom fire ud af de fem største danske startup-succeser har flyttet hovedkvarteret ud, drypper deres succes stadig på Danmark. Vi har undersøgt, hvor mange job de udflagede faktisk skaber herhjemme.

Ud af det gamle Capnova skal skabes et tech-transfer-setup, der kan forvandle teknologi fra landets universiteter til store danske virksomheder. Men først skal de mange millioner, der forsvandt med erhvervsfremmereformen, erstattes af en ny trecifret million-fond, så early stage-startups får flere og ikke færre penge efter reformen.

”Vi købte os en kage”

Ud af ruinerne af et kuldsejlet Microsoft-projekt opstod Ghost Ship Games, der har rundet en halv million solgte spil. Hvordan gør man det, når man ikke har forstand på salg – og hvordan markerer man den vigtige milepæl?

Livet efter stormen

”Jeg har været i en tornado. Det føler man, når man exitter, og så bliver alt stille derefter.” Investor Sune Alstrup solgte sin virksomhed til Facebook i 2017. Mange, der har solgt deres livsværk, genkender følelsen af tomhed efter hæsblæsende år som founder. Sune Alstrup har fundet ilden igen i andres startups. Og han tror især på brain computer interfaces.

Hvis ikke investorer er vejen frem, hvad så, spørger serieiværksætter Toke Kruse i dette blogindlæg, hvor han giver fire bud på alternative veje. Først efter 15 år tog han selv investorer med på rejsen.

Teknologisk Institut lancerer en ny inkubator. Seks startups er med fra start.

Undskyld

Lyder det fra Facebooks COO, Sheryl Sandberg, der i sin første tale efter tech-gigantens møgår giver bud på, hvordan platformen skal håndtere folks data, fake news og hate speech. Men er det nok? Hør ugens podcast fra Techtopia.

”The artworld is broken.” Danske Artboost vil gøre op med sexisme og korruption i kunstbranchen. Men hvordan skaber man forretning ud af det? Fremtidsfabrikkens podcast tuner i denne uge ind på startuppen Artboost.

Dugfriske nyheder om #dkstartup

Har du abonnement på Bootstrapping, kan du følge med i nyheder om både investorer og startups. Nyhederne bygger på dugfrisk data fra CVR og er lavet i samarbejde med Lasso X. Mangler du på listen, så send os en mail på info@botstrapping.dk.

Valitor, Simple Feast og GoGetty har ansat nye folk. Se folk, der rykker i #dkstartup her, og få dine egne nyansatte med på Bootstrapping.