Startuppen Gameboks har udviklet en kuffert, der gør det muligt at transportere din spillekonsol.

Nye startups er klar til vækstforløb hos Teknologisk Institut

Teknologisk Instituts nye inkubator går snart i luften, og de første seks startups er fundet. Se, hvem de er her.

Teknologisk Institut har netop oprettet en inkubator til nystartede tech-virksomheder, og forløbet starter i slutningen af januar 2019.

For at deltage skal man være en nyopstartet virksomhed, og produktet skal helt eller delvist være baseret på hardware.

Forløbet varer fem måneder og er gratis. Undervejs er der ti workshops, sparringssessioner.

Inkubatoren består af to spor: Den menneskelige innovationskapcitet, hvor man arbejder med deltagernes mindsets, og deltagerne føres gennem et accelereret innovationsforløb, der styrker deres markedsvalidering, interne innovationskapacitet, forretningsmodel, IP osv.

Det andet spor har fokus på teknologisk innovationskapacitet, hvor deltagerne får hjælp til teknologiske udfordringer.

Inkubatoren ser ikke sig selv som en konkurrent til de eksisterende tiltag på markedet, men passer ind i startup miljøet med samarbejder på tværs.

De seks startups i det første forløb er:

Ooono er en elektronisk knap til din bil, som advarer dig mod fartkontrol, ulykker og andre hændelser i trafikken. Som bruger af ooono kan man selv oprette hændelserne i appen, og dermed advare sine medtrafikanter. Denne service gør trafikanter opmærksomme på ulykker, vejarbejde eller andre hændelser i trafikken som blandt andet kan medføre forsinkelser. Ooono kan medvirke til at øge trafiksikkerheden.

Rigsters laver 3D-scanningsteknologi både til professionelle og private brugere. Deres innovative teknikker tillader, at deres scanninger udføres i ekstremt geometrisk præcision.

De fire stiftere af startuppen Rigsters.

Sani nudge nedbringer antallet af hospitalsinfektioner ved hjælpe af censorer, der placeres på dispensere på hospitalet og en lille chip på personalets uniformer. Censorerne husker os på at afspritte vores hænder. Ved hjælp af chippen og censoren kan Saninudge afmåle vaner og rutiner, og på den måde afhjælpe hospitalsinfektioner.

GameBoks gør det muligt at tranportere din spillekonsol. GameBoks gør op med forestillingen om, at gaming foregår indendørs og alene og inviterer til, at gamere nu kan spille hvor som helst. På den måde gøres gaming socialt.

De fire stiftere af virksomheden GameBoks.

Zostera har til formål at udvikle bæredygtige byggematerialer. Startuppen bruger ålegræs, der vokser i vandet langs kysterne i Danmark og i sensommeren skyller op på land. Ålegræs har holdbare fibre, der gør det muligt at arbejde med, eksempelvis som byggematerialer.

Kirsten og Gunnar fra startuppen Zostera.

Lynx Sight bygger visuelt intelligente robotter.