Bootstrapping Sommer 4 – Hvem er årets VC-Investor?

 

”We have been in contact with a lot of investors over the last 3 months, the market is not as hungry as it used to be. But it is also not dying as many think.” Det er så sandt, det en hard tech founder skrev til mig i går. Den fundamentale vending af markedet med fokus på unit economics og runway samt justerede værdisætninger og multipler har også været omdrejningspunkt for de mange VC-partnere, der det seneste år har taget temperaturen på markedet. Læsernes top 10 over årets mest læste af de portrætter på Bootstrapping, kan du (gen)klikke på her:

  1. 5 skarpe til ugens investor: Peter Warnøe, Nordic Eye
  2. 5 skarpe til ugens investor: Mikkel Rørvig, North Ventures
  3. 5 skarpe til ugens investor: Andreas & Rune, Ugly Duckling Ventures
  4. 5 skarpe til ugens investor: Bastian Larsen, BlackWood Ventures
  5. 5 skarpe til ugens investor: Sara Rywe, byFounders
  6. 5 skarpe til ugens investor: Bjergegaard & Co.
  7. 5 skarpe til ugens investor: Claus Zibrandtsen, People Ventures
  8. 5 skarpe til ugens investor: Sara Wimmercranz og Susanne Najafi, Backing Minds
  9. 5 Skarpe til ugens investor: Mads Jensen, SuperSeed Ventures
  10. 5 skarpe til ugens investor: Kristine Leerbeck, Angella Invest

 

Peter Warnøe – og de knap så kendte VC’s

Sladderpressens vinkling har vel æren for, at Peter Warnøe altid vil komme i top hos læserne. Lidt sjovt, for Peter er vel egentlig mest af alt en lidt stille, flink fyr, der har supergod fornemmelse for tech startups’ forretningspotentialer fra A til B, fra Airhelp til Bellabeat. Så god, at han kan få Goldman Sachs og internationale investorer med i sine growth og secondaries fonde, som han fortæller om i artiklen. Men man behøver ikke være berømt i Se & Hør for at være på læsernes liste. Næppe mange kender Mads Jensen – barnefødt i Hobro og ikke i Hellerup – for han har altid arbejdet internationalt. Hans SuperSeed venturefonde i London er til gengæld superskarpe i forhold til B2B SaaS-investeringer – og han deler også fine markedsbetragtninger.

 

Unge, kvinder og unge kvinder

Ellers er der for mig særligt to glædelige ting på listen. Den ene er, at der er 30 % kvinder. Kristines Angella Invest er jo startet på det grundlag at få flere kvinder til at investere i startups – og dermed givet også i flere founders, der er kvinder. Sara og Susanne fra spændende svenske Backing Minds – første venturefond i EU grundlagt af kvinder – finder investeringsobjekter udenfor hovedstæder. Og så er der mange unge, eller i al fald yngre ’næste generations’ folk som fx Sara, seneste partner i byFounders, nu stationeret i Stockholm. Men også de helt nye venturefonde som Andreas’ og Sunes Ugly Duckling og Bastians Blackwood. Den første ud af det danske founder-mljø, den sidste ud fra BlackRocks investormiljø. Et par år på bagen har Zibrandtsens People Ventures, der har et meget operationelt venture developer fokus, og Bjergegaard-brødrenes mikrofond baseret på de mange års netværkserfaringer bl.a. med Rainmaking.

 

Vi har et meget stærkere VC-fondsmiljø i dag

Så mangler jeg bare at nævne allernyeste yngre VC-partner Mikkel Rørvig. Han er også om nogen en netværker af Guds nåde. Sprang i året fra Nordea Startup & Growth til North Finance på Kgs. Nytorv, der nu hedder North Ventures. Et navneskifte der vel markerer at gå fra stor succes med at skaffe investorer til enkelte vækstselskaber til også at give et mere samlet tilbud. Så Mikkel er som så mange VC-partnere ude at rejse LP’s, og så er dagens cirkel sluttet. For der skal drikkes meget kaffe i et marked, der også for VC’s ikke er så sultent, omend det heller ikke er dødt. Og når du ser på dagens top 10, kan du vel også bare glæde mig over de mange dygtige VC-partnere i det dansk-nordiske miljø!