Kilde: Getty Images

Vores økosystem er super sejt. Men skalerer vores 50 scaleups i DK?

Vi har ca. 50 danske scaleups lige nu. Kan de så få kapital nok? Nej. Efter B-runden hentes venturekapital langt hen i udlandet. Og derfor ender viden, spinouts og arbejdspladser ude. Og snakker vi den store grønne omstilling med fabrikker, bliver det helt galt.

For 15-20 år siden havde vi ikke noget dansk økosystem, der kunne løfte vores startups. Vi havde få spredte business angels. Ingen rigtige private venturefonde. Ingen banker, der ville noget. Ingen corporate ventures. Ingen familiekontorer til det. Men i dag er det totalt anderledes. Vi har et velfungerende økosystem. Det er ikke til at komme uden om. Jeg skriver det, fordi jeg fik det gentaget et par gange de seneste dage. Dels af Peter Kofler, Dansk Iværksætterforening i et debatindlæg i Børsen og dels af Eric Balck Sørensen - CCO i EIFO/superfonden og selv founder fra 2008 - til en 3 timers høring med Folketingets Erhvervsudvalg.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: