Top 3. De største udfordringer i vores startup-land

Vi lever i en global kamp om innovation - ikke kun, når det gælder AI-revolutionen. Skal vi være med, er der for få af vores talenter på universiteterne, der laver skalerbare startups. Dem vi har, skriger på kapital. Og de 10 % der kommer over A-runden, skal til udlandet for at nå langt. Selv om meget cykler derudaf, er der nok at tage fat på i hele fødekæden. Jesper Højberg giver top 3 status på, hvor smørelsen kan blive gørelsen.

Skal vi have en krisepakke? Sidst vi fik en ved corona-udbruddet, førte den nærmest til overstimulering. Nu kunne det godt se ud som om, at vi får et langt forår fulgt af et meget langt efterår, hvor en vis mængde startups indhentes af realiteterne og vil gå ned i en ”rød oktober”. Kapitalismen udvikler sig med Schumpeters kreative destruktion, der lader det falde, der ikke kan stå. Det er bare lidt skidt, hvis for meget af det, der kan og skal forny, falder af mangel på finansiering. Det problem kan godt blive det største, altså nr. 1 udfordring for startup-land. Henstand og akkorderinger er nok mere relevante denne gang end at belaste med flere lån. Jeg tvivler dog på, at vi ser en hjælpepakke - i hvert fald på denne side af sommer.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: