Nu lander lagerbeskatningen i helvede!

Niels Buus skal betale 22 mio. kr. i lagerskat, af en værdi der i dag er 1,6 mio. kr.! Vi har – ligesom Berlingske, der nu begår en hel fin serie, inklusive nogle af de skrækeksempler vi det seneste år har fortalt på Bootstrapping – talt med Niels, der medskabte det danske satelliteventyr Gomspace. Erhvervspolitikere siger nu fra på stribe og meget tyder på at lagerbeskatningen af børsnoterede virksomheder ikke vil overleve regeringens kommende reform. Hvordan får vi den sejr?

Hvad sulen er logikken i at betale skat af penge du ikke har og sandsynligvis aldrig vil få? Vi har berettet om Peter Mühlmann, hvor Trustpilot-aktien var faldet 70%, da lagerskatten skulle betales. Som Peter sagde: Det er vanvittigt at iværksættere kort efter deres børsnotering risikerer at skulle betale en årlig ekstraskat på 22% af ikke realiserede gevinster – altså af penge de endnu ikke har tjent - blot fordi deres ejerandel kommer under 10%. Jeg er chokeret over at være endt i en situation, hvor jeg fraråder alle danske iværksættere en børsnotering, hvis de har et dansk holdingselskab og kan ende med under 10% ejerskab.” Og Nico Blier-Silvestri, der skulle betale 13,7 mio. kr. skat af Unity-aktier og måtte gå konkurs. Og Jakob Neua Nørgaard, der blev opkrævet 8 millioner for Penneo’s IPO værdi, efter at kursen i 2020 var faldet til ingenting – et fald accelereret af, at founders måtte sælge ud for at betale lagerskatten. 

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: