DK alene i verden: Her skal du betale lagerskat af gevinster – du måske en dag (ikke) modtager

Danmark er formentlig det eneste land i verden, hvor aktionærer under 10% skal betale 22% i lagerskat af potentielle gevinster. Hvis kursen så falder, kan man blive blanket af eller som founder dreje nøglen om. Thomas Black-Petersen, direktør i Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder forfølger lager-skattefælden politisk og giver her et overblik over det danske problem.

Nogle danske aktionærer i børsnoterede vækstvirksomheder bider negle i slutningen af året, fordi de ikke håber aktiekursen stiger for så få handelsdage senere efter nytår igen at  falde. Og det er ikke en ubegrundet frygt. Der har været en række eksempler på meget store kursstigninger, der har givet meget store skatteregninger, hvor aktiekursen så efterfølgende er faldet kraftigt igen. Det giver en ganske urimelig skattefælde og en ekstraskat på basis af potentielle værdier, der kan være pist væk. Og den fælde, som ikke findes for unoterede startups, blokerer let børsvejen, for dem den ellers passer til.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: