Et Lehmann Brothers syndefald for vores økosystem?

SVB, Silicon Valley Bank, er ikke bare en bank. Det er en 40 år gammel startup institution, et symbol på at vi har (ikke en ’ny’), men en særlig økonomi i økosystemet, hvor rapid vækst og ditto underskud er normen. Den faldt med et brag, der stadig forplanter sig efter et bank-run i sidste uge, ikke mindst initieret af venturefonde. Hvad betyder det, og hvad er konsekvensen?

Enhver bank falder, hvis alle samtidig vil have deres midler udbetalt. SVB-direktør Greg Beckers opfordring torsdag morgen til kunderne om at stay calm var bare for sent. På ét døgn trak kunderne ca. 300 mia. kr. ud eller ¼ af det samlede indlån. Fredag måtte finansmyndighederne lukke for kassen. Og nu pågår en hurtig rekonstruktion. I London har HSCB allerede overtaget butikken for ingenting – og så kan kunderne i England (40 % af alle startups) - og formentlig de danske ud af England - ånde lettet op. Vi er ikke i samme situation som Lehman Brothers i finanskrisen – men det betyder ikke, at det ikke vil påvirke alle startups i tech og life science. Der er tre vigtige ting, at få sagt i situationen:

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: