Vækstdanmarks udfordring nummer ét

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Ring 71 74 79 91, eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk

Han har arbejdet for HP, Yahoo! og Nokia og boet i et utal af lande. CV’et tæller to ph.d.er, og for nylig forlod han verdens tech-hovedstad for at arbejde i København. Her oplever han alle muligheder for at skabe en global talentmagnet. Men i stedet er han blevet mødt med bureaukratiske benspænd og et lukket offentligt system. Mød en af dem, Vækstdanmark hungrer efter at få fat i.

Bløde og hårde penge smelter sammen

Fundinglandskabet bevæger sig. Og hvad der før var blød finansiering, fås nu også i en hård udgave – og omvendt. Blogpost om, hvordan du som iværksætter finder vej i det nye fundinglandskab.

Lykkeland for business angels

Det kan godt være Brexit har ramt en af verdens bedste byer for startups og finansiering. Men London kan endnu og er stadig kuvøse for tendenser, vi senere ser i Norden på startup- og finansieringsfronten.

Fire ud af fem investeringer lavet af business angels sker i partnerskab med andre angels. Kom med til syndikeringstopmøde i Odense i næste uge.

Vinderopskriften på et vækstteam

Når A-runden er nået, og næste vækstspring skal tages, skal der oprustes på kompetencerne. Få headhunterens bedste råd til, hvordan du bedst sammensætter et killerteam til din scaleup.

Brug kun tid og penge på det, der giver værdi for din forretning. Sådan lyder ét råd fra Soundboks til, hvordan startups får succes i udlandet. Vækstfonden har samlet erfaringer fra en række succesfulde danske vækstvirksomheder. Læs deres gode råd her.

Syv ud af ti af verdens mest værdifulde virksomheder er tech. Og salget af smartphones falder, men internetforbruget fortsætter op. Mary Meeker – dronningen af internettet – er klar med sine årlige slides om internettrends.

Mikromobilitet, småbørn og design

Indrømmet, vi var skeptiske her på redaktionen, da elløbehjulene indtog Cykeldanmark. Men vi tog fejl. I dag sværmer de hurtige løbehjul lystigt og aggressivt i gadebilledet, hvor de har givet bilismen endnu et skub mod afgrunden – i hvert fald i storbyen.

Det kan lade sig gøre at være både iværksætter og småbarnsforælder. Og det må vi godt tale lidt mere om, mener stifteren af og CEO i Pensure, Jon Reitz.

Ugens lyd fra Techtopia handler om science fiction-design, designprisen INDEX: Award, og hvad der egentlig sker i Googles tophemmelige X-division.

God fornøjelse