Til at begynde med var løbehjulet omgivet med metropolistisk fascination, men forbløffende hurtigt blev det noget roderi og et irritationsmoment. Kilde: Getty Images.

Det femte element er et løbehjul

I løbet af det seneste halve år er København i lighed med omkring 100 andre storbyer blevet oversvømmet af billige løbehjul. Vi er simpelthen blevet rigtig moderne. Vi plejer at være vant til at læse om trends i udenlandske blade og på websites og så få dem serveret med behørig forsinkelse. Men denne gang er vi helt på toppen af hipsterbølgen – siden januar har løbehjulene været en fast del af Københavns byinventar. Til at begynde med som metropolistisk fascination – men forbløffende hurtigt som rodet irritationsmoment. De er byens insekter, der sværmer omkring i gadebilledet ret ligeglade med, hvor andre trafikanter er, og hvad de vil.

Første eventyrlystne firma på banen var det amerikanske Lime, som kom allerede i oktober 2018 – før løbehjulene overhovedet var lovlige. Siden januar 2019 har TIER og Voi tilbudt de små elektriske fartdjævle til alle – og inden året er omme, har vi sikkert fået et par aktører mere på banen.

Startup-tilbud

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Få Bootstrapping PRO til dig og 3 i dit team til prisen for én.

Ring nu på 42 61 06 60 eller skriv til nikolaj@bootstrapping.dk, så du kan hoppe over PRO-betalingsmuren.

Læs mere

Allerede medlem? Log ind her: