Udlandet står klar til at skalere danske startups

En ny japansk venturefond vil skalere nordiske startups. Og fonden har et særligt godt øje til det danske early-stage-miljø. Læs her hvorfor.

Et investeringsmekka…

…er der også mulighederne i FN’s verdensmål. Men skal danske startups og investorer få de flotte ord om potentialer og nye milliardindustrier op at flyve, så skal der konkrete gulerødder på bordet. Her er to bud fra DanBANs formandskab.

E-sport og Battle Royal

Ny analyse viser, at e-sportsmarkedet vil vokse fra 6 mia. kr. i dag til 22 mia. kr. i 2022, og Danmark er frontrunner. Vi har besøgt et af verdens bedste e-sportshold.

Fortnite er stadig gud. Men en fremtidig trussel har meldt sin ankomst. Læs anmeldelsen af Apex Legends, der efter en uge var downloadet i 25 millioner eksemplarer.

Plasticrevolution

Det bugner af muligheder og innovative tech-løsninger på verdens største udfordringer blandt danske startups. Mød BlueBenu, der vil lave plastic om til bæredygtigt brændstof. Pond er et andet eksempel på, at bæredygtig plast kan blive et nyt dansk væksteventyr. Den aarhusianske startup har teamet op med en stor modekoncern om at udvikle fremtidens plast.

Vækst og velstand kræver netadgang

Bluetown går efter at nå 100 millioner brugere inden for fem år. Det danske selskab har netop landet en stor partneraftale med et af verdens største tech-selskaber.

Også Bifrost Communications bruger den pull-effekt, det giver, når en af markedets største spillere kræver af sine leverandører, at de skal samarbejde med den lille danske startup. Skalering kræver muskler.

Fra NGO til accelerator

Care Danmark vil være hub for impact-startups. NGO’ens 100 millioner kr. skal bruges mere innovativt, lyder rationalet bag en ny strategi, der har sat gang i en storstilet turnaround. Fælles projekter med Hiveonline, Bluetown og Camp+ er eksempler på, hvordan NGO’en fremover skal skubbe startups frem.

Oprydning uden visioner

Der er blevet luget kraftigt ud i antallet af indgange til starthjælp for danske virksomheder. Men hvad vil vi med forenklingen? Hvad er visionerne for det nye system, spørger Mads Váczy Kragh, CEO i Erhvervshus Sjælland.

Ugens podcast fra Techtopia står i transportens tegn og handler om verdens hurtigste hyperloop og vareudbringning med droner.

Kvalitetsjournalistik koster. Støt Bootstrapping, og bliv abonnent.