Hvor, med hvem og hvad har debatten handlet om i dette Annus horribilis år?

I takt med, at skyerne igen indtager himlen, kigger vi i denne uge på, hvad der er skrevet om i dette (indtil videre) forfærdelige år. I næste uge bringer vi  sommerstemningen tilbage og samler op på artikler med tips og tricks, der kan gøre dig bedre.

 

Hvorfor øffe, når vi endelig har fået en velfungerende vækstbørs?

Scaleups i stribevis henter nu kapital på First North. Med succes. Men hvorfor udskammer dele af investormiljøet så First North trods tårnhøjt afkast og superlikviditet i aktierne, også for tusinder af småinvestorer? Michael Moesgaard Andersen undrer sig og lægger op til en ændring af perception hos bl.a. DanBAN og Keystones.

Læs interviewet med bl.a. Michael Moesgaard Andersen og bliv klogere på hans synspunkt her

 

Supermændenes CVX

Christian Engelsen og Mads Faurholt har igen byttet roller så hurtigt, som supermænd skifter dragt. Tre uger efter, den første går konkurs med CVX, genopstår CVX med den anden ved roret. ”Vi kører en super open door-policy,” skriver Mads Faurholt derefter ud til det gamle netværk. Uden dog at fortælle om forrige ejers konkurs. Her går det stærkt. Så vi andre må hellere nå at sige pænt tillykke.

Læs mere om det her

 

KOMMENTAR: Forklædt som Løvens Hule

Copenhagen Venture Exchange var en forretningsmands forsøg på at efterligne Løvens Hule. Nu er virksomheden, der tog et uhørt 5 pct. cut for at henvise iværksættere til investorer, gået konkurs

Læs kommentaren her

 

Tvede: Staten er Good Guy den ene dag og Bad Guy næste dag

Med den ene hånd brækker staten benene på danske iværksættere, og med den anden uddeler den støtte via Vækstfonden. Det hæmmer dansk iværksætteri, mener Lars Tvede

Bliv klogere på Tvedes synspunkt her

 

KLUMME: Befrielse eller besættelse? Vækstfondens produktpakke til debat

Vækstfondens hjælpepakke er storrost fra start. Men ligesom med regeringens oplukning drypper vækstiværksættere og investorer nu malurt i bægeret: ”Det her kan gå hen og blive en koncentration af magt på for få investorer.” Hvad er op og ned i kapitalrejsning her i vores nye No Touch Society?

Læs klummen her