Danske investorer missede unicorns

”Selvfølgelig er vi ærgerlige over, at vi ikke sagde ja til Zendesk”. Sådan siger en dansk investor, der ligesom sine øvrige danske kolleger i flæng afviste de selskaber, der i dag er danskfødte unicorns.

Vi har trawlet regnskaber og fundingrunder på jagt efter en enkelt dansk investor eller to i de tech-fyrtårne, vi i dag er så stolte over, blev født i en kælder et sted i Dronningeriget. Vi fandt én.

Værdien af en rugekasse

Hvorfor skulle du som travl iværksætter bruge tid på et inkubatorforløb? Vi har premiere på en ny serie om de danske acceleratorer, hvor morgendagens tech-succeser skubbes godt fra start. Vi var med til Demo Day hos InnoFounder.

 …eller af den rigtige investor

Den erfarne investor Anders Bang Olsen sagde ja til en utraditionel investormodel, da han gik ind i Konfront og for første gang i sit liv investerede i en kvindelig tech-iværksætter. Anden del af fortællingen om det første år som iværksætter.

…eller en løve

CEO og founder af MyMonii, Louise Ferslev, blev blandt andet spurgt til sin gravide mave, da hun pitchede i Løvens Hule i onsdags. Hun kom hjem uden penge, men fortryder ikke, at hun hårdt presset sagde ja til at være med i det populære tv-program. Tværtimod anbefaler hun det til andre.

Medarbejderaktier

Det bliver lettere for startups at lønne med medarbejderaktier. Men kun hvis du passer ind i en snæver kategori. Den nye lov gør os ikke til verdensmestre, men forhåbentligt baner den vej for mere. Bliv klogere på fordele og ulemper, og om du kan bruge den nye lov til noget i din startup.

En god hårdag…

…kræver godt vejr. Pålidelige data om vejret er afgørende for, at rigtig mange mennesker performer optimalt. Ugens podcast fra Techtopia handler om big data i tordenvejr.

Praktikanter er afgørende for skalering i startups, lyder erfaringen fra Valuer.ai i blogindlægget på vores engelske side.

God læselyst