"Det værste, der kunne ske, var, at vi blev udstillet negativt. Men uanset hvad, så vil det give os omtale og opmærksomhed." soger Louise Ferslev fra MyMonii, der onsdag var i DR-programmet Løvens Hule. Foto: presse.

MyMonii i Løvens Hule: en af de mest intense pitchoplevelser

Selv garvede iværksættere kan lære noget af at pitche på tv. Også selvom stifter og CEO Louise Ferslev godt vidste, at værdiansættelsen, som MyMonii ville rejse penge på, lå over, hvad løverne typisk investerer i, og hun kom hjem med et nej fra investorerne.

Hun havde egentlig sagt nej allerede for to år siden, da de ringede fra Løvens Hule og inviterede hende med i det populære iværksætterprogram på DR.

Louise Ferslev fra MyMonii har med mere end tre år på bagen som iværksætter og et stort netværk selv ret god kontakt til investorerne. Derfor afslog hun i første omgang invitationen til at deltage i programmet. Men da de ringede igen, sagde hun alligevel ja. Resultatet var i aftes på tv.

Louise Ferslev fik positive tilbagemeldinger på idé, team og personlighed, og investorerne ville egentlig gerne med på rejsen. Men ikke til den værdiansættelse på 25 millioner kr., som en investering på 1,5 million kr. for 6 pct. af MyMonii ville betyde.

MyMonii har indgået et samarbejde om en lommepengeløsning til Arbejdernes Landsbank. Man forventer, at ni banker vil følge trop i 2019. Foto: MyMonii.

Efter en kort tænkepause for nedtællingsmusik på skærmen skar stifteren af MyMonii tre millioner kr. af værdiansættelsen. Men det var ikke nok for løverne. Omvendt forsvarede startuppen sig med, at der allerede var et ja fra to andre investorer til den værdiansættelse, og som en startup, der stadig er i den tidlige fase, er det vigtigt ikke at udhule sit ejerskab for tidligt, hvis man vil beholde kontrollen over sin egen virksomhed.

Omtale og opmærksomhed

Selvom Louise Ferslev gik fra programmet uden at få investeringer med fra løverne, fortryder hun ikke, at hun stillede op med risiko for et nej. Og hun anbefaler gerne andre iværksættere at gøre det samme. Også selvom man værdiansætter sin virksomhed højere, end investorerne i programmet typisk vil være med til.

Louise Ferslev er ikke den første, der får afslag i Løvens Hule pga. af for høj værdiansættelse. Og hun kalder det for en god oplevelse, som hun ikke vil være foruden.

”I bedste fald ville vi komme derfra med nogle fede investorer med os og en sjov oplevelse rigere. Det næstbedste, der kunne komme ud af det, var, at vi blev synlige på tv og kom bredere ud. Det værste, der kunne ske, var, at vi blev udstillet negativt. Men uanset hvad, så vil det give os omtale og opmærksomhed,” siger Louise Ferslev.

Det værste, der kunne ske, var, at vi blev udstillet negativt. Men uanset hvad, så vil det give os omtale og opmærksomhed

MyMonii har i dag indgået et samarbejde om en lommepengeløsning til Arbejdernes Landsbank. Forventningen er, at ni andre banker følger med i løbet af næste år og rykker MyMoniis omsætning fra 660.000 kr. til 12 millioner på et år. Den vurdering var ifølge løverne for optimistisk i lyset af, at alle banker, som MyMonii henvender sig til, er danske, og flere risikerer at sige nej. Desuden kan flere banker selv være klar med konkurrerende produkter, påpegede investor Christian Stadil.

Intens pitching

Louise Ferslev vidste godt på forhånd, at MyMonii ville ligge i den dyre ende af, hvad løverne normalt sætter penge i. Men hun tror alligevel, at eksponeringen kan åbne nye døre i form af bredere opmærksomhed på MyMonii. Udover salg af lommepengeløsninger til banker har MyMonii også deres egen app, som forbrugerne kan downloade direkte.

Louise Ferslev fik ikke spørgsmål, hun ikke før havde svaret på. Men selvom hun er en garvet pitcher, oplevede hun alligevel timen i tv-studiet som meget intens.

Jeg hørte, at der har været iværksættere, der besvimede efterfølgende

”Jeg hørte, at der har været iværksættere, der besvimede efterfølgende. Jeg var meget nervøs. Spotlights og rullende kameraer gør det meget intenst. Man skal stå på et fast sted på gulvet uden at bevæge sig i en time, og så aner du ikke, hvordan du tager dig ud i den endelige udsendelse,” fortæller Louise Ferslev.

Pitch for hr. og fru Danmark

I kølvandet på gårsdagens udsendelse er hun nu spændt på, hvor mange downloads af MyMoniis app opmærksomheden fører med sig.

Louise Ferslev mener ikke, at Løvens Hule begrænser sig til iværksættere, der har produkter og services, som hr. og fru Danmark kan bruge direkte. Og hun anbefaler gerne andre iværksættere at prøve sig selv af i tv-formatet.

”Men jeg vil absolut anbefale, at man træner i de typiske spørgsmål, som investorer stiller, så man er vant til at svare på de basale spørgsmål. Hvis man som iværksætter kan sine basics, så kan det blive en rigtig god oplevelse,” mener hun.