Viden og venture løfter startups til scaleups

En investor i en scaleup betaler for at sætte sine penge i et selskab, hvor de største risici er håndteret. Gamet er et andet end i startups, hvor investeringen afhænger fuldt ud af teamet og visionerne. Sådan lyder Henrik Grims beskrivelse af den store forskel på at være investor i en startup og i en scaleup. Han er investor i Northzone, der investerer i spændet fra 1-20 millioner euro.

I takt med, at den danske startupscene modnes, rykker flere startups over i kategorien scaleups. Det kræver andre kompetencer af investorerne såvel som af stiftere og ledere. Hvad skal der så til for at modne et lands økosystem til at blive en scaleup-nation? Det var temaet, da Startup Extreme løb af stablen i naturskønne norske omgivelser, mens Danmark var til Folkemødet på Bornholm. Læs investorernes guide til investeringer i scaleups, og vores reportage fra Startup Extreme.

Hvad skal vi med et iværksætterpanel?

De 8 nye anbefalinger fra regeringens iværksætterpanel har givet anledning til debat hos Bootstrapping. Er mikroventurefonde, som der foreslås, virkelig det mest effektive håndtag til at sikre risikovillig kapital? Og hvor er de fonde, der skal løfte væksten med serie A-funding? De spørgsmål stiller investorer til Iværksætterpanelets udspil.

Og hvorfor griber Iværksætterpanelet ikke muligheden for at sætte en strategisk retning for iværksætteri i Danmark, når vi har muligheden for at blive en tigernation inden for bæredygtige tech-løsninger? Læs også iværksætter og investor Lars Tvedes bud på, hvordan vi skaber et stærkt iværksættermiljø herhjemme. Læs med, og kommentér meget gerne.

Streamingmillionærer og plakat-bootstrappere

Er du en af de daglige 15 millioner seere på platformen Twitch, hvor gaming-stjerner og streamingiværksættere fødes? Ellers kan du blive klogere på fænomenet her, og hvordan platformen skaber iværksættere i hobetal.

Der er ny podcast fra Iværksætterhistorier.dk. Lyt med på, hvordan de kreative iværksættere bag Citatplakat vendte en konkurstruet virksomhed til en succesfuld webshop.

God læselyst.