Fra konkurstruet til kæmpesucces – sådan vendte kreative iværksættere skuden

Citatplakat er historien om 2 unge iværksættere, der er gået gennem ophavsretlige slagsmål, men gennem ihærdighed og dygtighed har opbygget en succesfuld webshop på kort tid.

Citatplakat er en webshop som sælger grafisk plakatkunst med sjove citater fra bl.a. Nordisk Biograf, Danmarks Radio og komikere. Det er en klassisk bootstrapping-historie om to autodidakte barndomsvenner fra Næstved, som har skabt en god forretning. De to er Kasper Laursen og Oliver Christopher Hansen, og de er denne uges gæster i Iværksætterhistorier-podcasten.

Helt nede at vende

Undervejs er projektet stødt ind i flere vanskeligheder. 1 år efter lancering stod Nordisk Films advokater pludselig og bankede på døren. De mente, at Citatplakat havde overtrådt ophavsretten med deres citater fra Olsen Banden.

Det betød, at webshoppen var lukket i 6 måneder og dermed var Kasper og Oliver tæt på at lukke ned. I stedet for at se det som en udfordring, så de to iværksættere det som en mulighed.

De involverede sig i en dialog, hvor de, foruden at betale godtgørelse, fik lavet en aftale om rettighederne, så Citatplakat kunne fortsætte. Aftalen skulle også vise sig at blive springbrættet til, at andre i mediebranchen kom med ombord.

Hør den nyeste podcast fra Iværksætterhistorier.dk lige her:

Eller abonnér hos Apple Podcasts eller Android.