Bootstrapping Sommer – London kalder Trustpilot, Airfinity & Forecast – Vestergaards verdensøkonomi – Top 6

Dagens spørgsmål, som vi gejler os selv og hinanden op til, er unægtelig: Vinder Danmark i aften på Wembley? Der skal noget held, teamånd og timing med os. For sådan mand mod mand er det vel kun Peter Schmeichel, der ville være på banen fra start, hvis alle var i den engelske trup. Og på samme måde som Premier League er verdens bedste, er rammebetingelserne for at skalere tech virksomheder bare langt bedre i London.

 

Mühlmann, Bech Hansen og Kayser gør det i London

Derfor har vi også flere gange i foråret bevæget os over there for at tage temperaturen på danskere. I april havde vi et større interview med Peter Muhlmann om hans store vision for verden. Alle founders har deres startup-drømmme, men Peter er kommet langt i realiseringen af sin smukke community-bårne vision. Men du kan også genlæse, hvorfor han valgte London til forårets store børsnotering, der så sikrede mangen en dansk VC et godt afkast for første halvår!

Før det, var vi flere gange kort rundt om Rasmus Bech Hansen og hans Airfinity. Kombination af AI og rådgivning om videnskabelige fremskridt i lifescience, viste sig bogstavelig talt guld værd under COVID-19. Hvem af os ville fx ikke gerne for over 16 måneder siden have vidst, at vi skulle investere i Moderna? Rasmus ansætter én om ugen og de næste runder investeringer vil melde sig

Skarpest i sin konfrontation af de danske med de engelske rammebetingelser var Dennis Kayser i det interview, vi lavede i maj. I London bliver Dennis og investorernes risikotagning præmieret og de kan let give medarbejderaktier. Og der er en helt anden åbenhed mod udenlandsk arbejdskraft modsat den danske begrænsninger af samme. Dennis har også stor succes med sin Forecast project management software. ”Lige meget hvad, er det bare nemmere, når man er tættere på der, hvor det sker”, konkluderede Dennis. Og det er så i London. Ikke bare i aften.

 

Ulrik Vestergaard: Digitaliseringen trækker økonomien 

Når vi så skal vende snuden hjem, så har det jo i det hele været et heftigt halvår i den danske startup-verden, med rekordmange BA- og VC-investeringer. Men hvad med økonomien som helhed? Danmark har en topøkonom og vice-generalsekretær i OECD, Ulrik Vestergaard-Knudsen. Og i første halvårs sidste Techtopia, nummer 200, taler Henrik Føhns med Ulrik om livet og verdensøkonomien post-corona. Det korte svar er at økonomien vokser i Kina og USA. Europa halter lidt mere, men Norden ligger godt. Og hos os er det digitalisering, der trækker det økonomiske lokomotiv.

 

Danske startups og scaleups to watch

Hos Bootstrapping har vi hver uge zoomet ind på startup-cases. Og der er et hav af spændende startups at holde øje med. Fra de største scaleups ned til de mange mindre. I den anden udgave af Bootstrappings sommerserie ser vi nærmere på halvårets mest læste ”Ugens startup”-artikler. Så kig med på listen, og bliv klogere på, hvilke startups der har vakt størst interesse hos dine medlæsere af Bootstrapping.

Fortsat god sommer!

 

Ugens Startup: Valuer – den ny motorvej til innovation

#1 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021

2021 var året hvor Valuer om nogen kom i vælten. Var valuation ved noteringen på Nasdaq First North for høj ift. den endnu lave omsætning på matching-maskinen. Eller var det negativt spin fra en tidligere i egne øjne forsmået medarbejder? I al fald stak vores artikel helt af på høj interesse. Læs vores interview med Jesper Vestergaard fra Grant Thornton og bestyrelsesformand Michael Moesgaard, hvor vi udfordrer dem på, hvordan Valuer kan realisere sit mål. 

 

Ugens fødevaretech-startups: Nextfood og Fresh.Land

#2 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021

Halvårets næstmest læste ”Ugens startup”-artikel handler om to startups, som satser alt på at udvikle teknologier og forretningsmodeller, der radikalt kan forbedre klima og miljø. I den populære artikel talte vi med CEO Mathilde Jakobsen fra Fresh.Land, den danskes startup, som er i gang med at bygge bro fra frugtfarme i Europa direkte til forbrugeren. Og med CEO’en og CCO’en af Nextfood, som har udviklet en unik software, der kombinerer kemi, biologi og mekanik. Klik her, og læs mere om de to startups, og bliv klog på alt fra vertical farming og aeroponik til startup-repressalier og investormuligheder.

 

Ugens startup: WARD 24/7 – AI til overvågning af syge

#3 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021

Hvis der var en sektor, som fik meget opmærksomhed i 2021, så var det life science og healthtech. Det kunne fx have været på Corti, men nu var den altså med i halvåret før, så forårets var WARD 24/7, hvis mål også er at komme komplikationer og klinisk forværring hos patienter i forkøbet med deres AI-teknologi. Læs Bootstrappings interview med CEO Betina Lindhard Langemark og investor Claus Hansen, og bliv klogere på, hvorfor de begge mener, at AI er fremtiden for sundhedssektoren.

 

Ugens Startup: Anders Riemann, Nordic Harvest

#4 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021

En anden virksomhed, som både fangede investorerne og Bootstrapping-læsernes opmærksomhed i 2021, var den innovative startup Nordic Harvest. Den lukkede i 2021 sin første investeringsrunde. Og bliver vist frem ude i Tåstrup for hver en minister og erhvervspolitiker som forbillede på sin idé om grønt dyrket lodret i byen uden brug af jord, CO2-neutralt og 100 % fri for pesticider. Den idé landede dem hele 62 millioner kroner. Læs interviewet med founder Anders Reimann, og bliv klogere på, hvorfor 50 investorer har kastet deres penge efter Nordic Harvest.

 

Ugens foodtech-startups: Eat Grim og Nabo Farm

#5 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021

Startups der laver IPO’s på Nasdaq First North ligger meget naturligt øverst på jeres læseliste. Og denne top-6 viser samtidig en klar trend for interessen for foodtech-startups og vertical farming. Nummer fem på listen zoomer (også) ind på foodtech-virksomheder, som vil gøre sit i klimakampen – nemlig Eat Grim og Nabo Farm. Læs vores interview med de to founders af Eat Grim, der vil lære danskerne at spise ”grimme” grøntsager, og Jens Juul Krogshede fra Nabo Farm, der vil gøre landbrug urbant med vertical farming.

 

Ugens bæredygtige fintech-startup: Matter

#6 mest læste ”Ugens startup” i første halvår af 2021
Matter CIO og COO Emil og Johan

Vi slutter vores top-6 af i fintech med ombejlede danske startup Matter. I artiklen dykker vi ned i Matters pivot, hvordan de adskiller sig fra andre bæredygtige fintech-produkter, og risikoen ved at sætte lighedstegn mellem bæredygtige investeringer og gode afkast. Artiklen bliver også lidt nørdet og dykker ned i bæredygtigheds-frameworks og Matters screeningmodel. Klik her, og læs interviewet med Emil Stigsgaard Fuglsang, co-founder og COO, og Johan Emil Rasmussen, CIO.