Matter CIO og COO Emil og Johan

Ugens bæredygtige fintech-startup: Matter

Hvad adskiller det voksende antal af bæredygtige fintech-produkter og -servicer fra hinanden? Og hvad er risikoen ved at sætte lighedstegn mellem bæredygtige investeringer og gode afkast? Det – og meget mere – har vi talt med ugens startup, Matter, om.

Foråret 2021 byder som altid på en lang række generalforsamlinger hos landets mange pensionskasser, som aktivt forvalter aktiver i omegnen af to gange Danmarks BNP. Og i år havde pensionsselskabernes generalforsamlinger mere til fælles end at foregå over Zoom. De fleste pensionskasser så nemlig en øget deltagelse af fremmødte medlemmer, der krævede mere opmærksomhed på investeringsportefoliens klima- og sociale aftryk, og som efterspurgte frasalg, ekskluderinger og aktivt ejerskab. En efterspørgsel, som pensionsbranchen allerede selv prøver at imødekomme ved at investere 50 mia. kr. i grøn omstilling i 2020, på forkant med branchens tilsagn om at investere 350 mia. kr. i omstillingen inden 2030.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: