Matter CIO og COO Emil og Johan

Ugens bæredygtige fintech-startup: Matter

Hvad adskiller det voksende antal af bæredygtige fintech-produkter og -servicer fra hinanden? Og hvad er risikoen ved at sætte lighedstegn mellem bæredygtige investeringer og gode afkast? Det – og meget mere – har vi talt med ugens startup, Matter, om.

Foråret 2021 byder som altid på en lang række generalforsamlinger hos landets mange pensionskasser, som aktivt forvalter aktiver i omegnen af to gange Danmarks BNP. Og i år havde pensionsselskabernes generalforsamlinger mere til fælles end at foregå over Zoom. De fleste pensionskasser så nemlig en øget deltagelse af fremmødte medlemmer, der krævede mere opmærksomhed på investeringsportefoliens klima- og sociale aftryk, og som efterspurgte frasalg, ekskluderinger og aktivt ejerskab. En efterspørgsel, som pensionsbranchen allerede selv prøver at imødekomme ved at investere 50 mia. kr. i grøn omstilling i 2020, på forkant med branchens tilsagn om at investere 350 mia. kr. i omstillingen inden 2030.

Intet medlemskab? Du går glip af en masse!

Få adgang til analyser, data og værktøjer, der giver dig og dine kolleger vigtigt viden om startups og markedet. Prøv gratis i to uger.

Prøv Bootstrapping Pro

Allerede medlem? Log ind her: