”Jeg synes, det er et ufortjent image, kapitalfondene har i dag. Der er helt klart i tidligere faser af kapitalfondenes historie i Danmark foregået nogle ting, som ikke burde være foregået. Der har været kapitalfonde, der har udfordret gængse normer for, hvad der er ordentlig og ansvarlig adfærd, men det ligger mange år tilbage.”

DVCA-direktør: Kapitalfonde har ufortjent dårligt ry

Kapitalfonde bidrager til velfærden i Danmark. Men den fortælling bliver ikke fortalt. Medierne har en stor del af ansvaret for dette, mener Henriette Kinnunen.

Kapitalfonde er ikke den mest forkælede størrelse i det danske medielandskab. De er konstant typecastet som udenlandske gribbe, der opkøber danske virksomheder, og som derefter overfører stor gæld til det aktuelle selskab, samtidig med at egenkapitalen trækkes ud af selskabet. Derefter – ifølge myterne – børsnoterer kapitalfonden selskabet med mere indtægt til kapitalfonden, hvorpå de nye aktieejere bærer tabet, når 'korthuset' kollapser.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: