Danmark som startup nation. Hvad er vores fælles vision?

2030 og 2050 klimamålene er målestok for alt i den grønne omstilling. Hvorfor har vi ikke et nationalt mål for de virksomheder, vi skal leve af i fremtiden? Estland har længe haft det. Portugal, Spanien og Frankrig har det. Uden mål bliver alt spredte lappeløsninger. Men hvad skal vi sætte som mål? Lad os lære af andre og se på mulighederne, nu hvor Bødskov og politikerne snart skal lande en national iværksætterpolitik.

Emmanuel Macron satte frisk valgt i 2017 et mål om 100 franske unicorns i 2030, heraf 25 grønne. Senere har han sat et supplerende mål om at udvikle 500 franske deep tech startups årligt fra 2025. De seneste tre år er Frankrig gået fra 3 til 25 unicorns. Så hovedmålet er ikke helt i Compiègne-skoven at nå, selv om præsidentens fokus stadig er på de nødvendige reformer af det stive franske arbejdsmarked. Hvad skal Danmark have af mål, hvis vi skal have et? Og hvad kan vi lære af andre lande?

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: