Foto: PR / TechBBQ

Fed TechBBQ-uge! – Jasenko & events – Corti AI-invite – Maiken Paaske – Grøn podcast

 

Så skal vi mødes stort igen i økosystemet! Såvel til de mange særarrangementer og frem for alt på Øksnehallens betongulv. I gamle dage gik der slagtekvæg. Hvad går der nu? Vi startups, investorer og andet godtfolk. Og torsdag morgen til TechBBQ er vi som kvæg, der kommer på græs. Vi kan mødes uden masker og restriktioner og kan slå med nakkepisken af fryd over at møde hinanden. Og over at meget kører mod himlen.
Først skal vi bl.a. glade gæste Jasenko, der har kovendt Tame netop til events som TechBBQ. Læse female founder-erfaringer fra Maiken i Beauty-Vision. Og få tilbudt et medskabende kig ind i Corti’s AI med bruger-ambitioner. Men allerførst høre, hvad vi særligt kan vente os på TechBBQ på torsdag-fredag!

 

TechBBQ tilbage. Hvad glæder vi os så til?

Det har vi spurgt Maria fra Silicon Valley Bank og Mathilde fra Fresh.Land, Andreas fra Corti samt Rasmus fra Nordic Alpha Partners om. Ud over deres favoritter er de alle selvfølgelig først og sidst glade for at møde alle jer andre igen! Den Brune Kødby med slagte-, flæske- og svalehaller er nu det bedste. Som Andreas udtrykker det.: ”TechBBQ har et internationalt flair helt på linje med internationale startup events, så vi på bedre og bedre vis får et event, der er forankret i det danske økosystem”. Ja, det kan blive skønt at græsse her igen og få lidt mælkefedt. Især hvis founders har forberedt sig og har noget på hjerte. Nogle gange tror de mest succesfulde, de bare de kan stille sig op og small-talke. Der sker så meget i økosystemet, og der er så meget at diskutere og catche op på. Så vi skal nok få svunget de skarpe slagteknive. Læs selv hvad de fire går efter.

 

Ugens startup: Tame – hvordan ser fremtidens TechBBQ-event ud?

Nok er TechBBQ tilbage på kvæggangen, men i fremtiden afvikles TechBBQ meget mere virtuelt begavet. Hvis det står til Jasenko Hadzic, co-founder og CEO i Tame. Vi kommer til at blande det fysiske og virtuelle i ´megavers’ – som det hedder i USA – og meget mere. Hør, hvordan Tame adskiller sig fra Butter, få indblik i kapløbet om at gøre begivenheder som TechBBQ til hybridevents, og hør hvordan Tame kan konkurrere med tophypede internationale aktører som Hopin, der har milliard værdisætning. Tames er nok kun en slags præmietyr efter dansk målestok med ellers for os flot investering på 35 mio. kr. tidligere på året og gåen fra 20 til 60 medarbejdere. Oplev, hvordan vi mødes næste gang!

 

Female Founders 3#: Maiken Paaske

Maiken er it-udannet fra Århus Universitet, har arbejdet tre år i Lunar bank og startet AR-app’en Beauty-Vision, tidligere ugens startup. Den visualiser skønhedsbehandling ved at lade brugerne fra Danmark til USA se, hvordan kosmetiske indgreb ville se ud på deres eget ansigt og fungerer samtidig som markedsplads for skønhedsklinikker. Som kvinde bliver Maiken i pitches spurgt til alt det, vi mænd aldrig spørges til: børn, familie, barsel og work/life balancen. Og hun bliver misbrugt til diversitets-washing, da vi jo lige skal huske at have en kvinde med! Læs og lær af Maikens erfaringer.

 

Corti invite: Lad os sammen udvikle brugerdreven AI

Corti er verdensberømt, i al fald i Øksnehallen, på at analysere og finde sprogmønstre i nødopkald, så de fx kan detektere hjertestop. Lars Maaløe og Rie Scheuermann Christensen, hhv. CTO og Lead Designer, har nu en invitation til os. AI kommer sjældent ud fra laboratoriet, og det skal der laves om på! De vil udstille deres use-case til eksperter inden for udvikling af AI-applikationer. Målet er at skabe gode guidelines til udvikling af nye AI-initiativer. Perspektivet er intet mindre end: Et dansk institut for brugerdreven kunstig intelligens. Kom frem og medskab!

 

Techtopia 205: 9/11 skabte en overvågningsindustri

11. september 2001 blev startskud på en permanent angst for terror, og det betød en voldsom oprustning på overvågningsteknologi og it-sikkerhed. I dag lever vi i en ditto permanent tilstand af masseovervågning, og vi oplever daglige hackerangreb. Techtopia tager – sammen med Anders ElbakIDC, Lars Jacobsen, Computerworld og Peter Lauritsen, professor, Aarhus Universitet – pulsen på overvågning og it-sikkerhed tyve år efter 9/11. Hør selv.

 

Grøn omstilling – God forretning: Episode 3

I afsnit 3 af Vækstfondens og Danmarks Grønne Investeringsfonds podcast serie kan du komme rigtigt på landet, nemlig med til Struer eller stå af i Roskilde. I Struer besøger podcasten ressourcepladsen Hvidberg A/S, og i Roskilde er det Shark Solutions, der også er med til at kommercialisere den cirkulære økonomi. Begge bidrager til at begrænse verdens udledning af drivhusgasser. Og kan vi skalere den grønne omstilling, også fra mindre udgangspunkter, kan vi komme langt. Lyt med.

 

Fredag med tømmermænd?

Er slagtegangene så fulde af glade muh-råb? Ikke kun. Det lykkes stadig ældre kvægdrivere i Børsen og Økonomisk Ugebrev konsekvent at tale Nasdaq First North noteringer ned og være bekymret for Vækstfondens succesregnskab og kommende fusion.  Det sidste uden samtidig at notere sig, at midlerne, herunder 4 mia. nye kroner, går direkte ind i økosystemet til at komme over ”Udvandringens Dal” og finansiere scaleups længere i Dannevang, inden guldkalven slagtes i USA. What’s not to like?  Men alle stemmer skal have lov, så vi giver også dem en kort omgang på fredag morgen. Ligesom alle i øvrigt skal have ret til tømmermænd efter en god festuge!