Kilde: Pixabay

Vildleder Børsen om vækstselskaber?

Dagbladet Børsen har lavet en stor analyse og forsideartikel, der rater kapitalberedskabet i alle selskaber på vækstbørserne. Der er kun et problem: ratingen er smækfuld af fejl og tager ikke højde for de mange kapitalrejsninger siden sidste statusdato. Derved hænges også gode selskaber ud. Og fejl her har virkelige konsekvenser. Det koster – for selskaberne, ikke for mediet. Vi har talt med bestyrelsesformanden i Wirtek og i sagen talsperson for Foreningens af børsnoterede vækstvirksomheder, FBV, Kent Mousten Sørensen.

Børsens dækning er – ud over at halvårsregnskaber er udråbt som status her i november – fyldt med fejl. Ved et selskab overses, at de har 30 mio. kr. i kreditfacilitet. Et andet hænges ud for negativt cash-flow i foråret, skønt det har betalt stort udbytte. Og sådan kan man blive ved. ”Tabellen over de 57 og overskriften i torsdags med 26 røde flag ud af 57 selskaber var totalt misvisende. Vi er selv underlagt ret strenge regler for vores kommunikation med markedet. Så det er underligt at opleve, at den grad af opdatering og præcision åbenbart helt kan tilsidesættes i journalistisk”, siger Kent Mousten Sørensen i telefonen fra det nordjyske.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: