Ugens startup: Ethan Partners – Global rekrutteringsplatform til C-level

Hvorfor ikke hyre udenlandsk til lederpositioner i danske startups? I danske startups og scaleups ansætter vi rask væk folk fra udlandet til tech, salg og support, marketing mv. Men når det kommer til C-level, skal det oftest være dansk. Vil det ikke være en fordel på vækstrejsen med udlændinge i ledelsen? CEO for rekruttingsplatformen for startups og andre vækstvirksomheder Ethan Partners, Lars Sødergaard, giver bl.a. sit bud på fordelene ved at hyre globalt til lederpositioner.

Det irriterer tydeligt Lars Sødergaard at skulle sige det, men han kan ikke lade være: ”Når det kommer til C-level, skal det oftest være dansk. Hvorfor dog? Vil det ikke være en fordel på den internationale vækstrejse med udlændinge i ledelsen?” Lad os slå det fast med det samme: Det handler ikke om nationalitet. Det handler ikke om prestigen og nysgerrigheden ved, at ”nu skal vi have en englænder.” Nej, det handler om, at markedet for erfarne folk bare er langt større globalt end i Danmark. Folk, der har prøvet det før, fx at vækste en startup ud over landegrænser.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: