Ugens Investor: Karina Bergstrøm Larsen – Danmarks måske mest succesfulde kvindelige startup

Karina Bergstrøm Larsen drev gennem 12 år Satcom1 fra hobbyprojekt til kæmpe global succes med kunder i 50+ lande. Virksomheden leverede alt fra taletid til realtime TV, til og fra fly herunder business jets. Karina Bergstrøm Larsen solgte i 2015 virksomheden til amerikanske Honeywell for 700 mio. kr. Hun bruger i dag sin tid som investor, mentor, og er aktiv i bestyrelses- og advisory boards for en række startups, såsom Cobot Lift, DECK1, Datasolvr og Eco Island. Derudover yder hun konsulentarbejde inden for aerospace- og satellitkommunikationsegmentet.

1. Du var i Thrane & Thrane, Ericsson og Satair og starter så Satcom1 som et hobbyprojekt i en kælder med to kolleger i 2003. Det markante startskud blev opgaven om at sikre en royal families private flyflåde med deres første Airbus og al kommunikation i 2005. Hvordan skete det, og hvad er det vigtigste, du lærte som tech-startup i hele den proces?

”Der er mange gode råd og lærdomme i sådan en proces, men specifikt om den royale families flyflåde lærte jeg følgende: Da vi startede Satcom1, troede vi straks, at vi ville få kunder via vores eksisterende netværk gennem tidligere jobs, men faktum var, at den danske jantelov satte ind. Vi skulle bevise, at vi kunne vores ting her i Danmark, og det resulterede faktisk i, at mange af de danske kunder kom til flere år efter opstart. Det vigtigste i starten var at tage alle de forretningsmuligheder, der opstod – også selvom det ikke lige var i forretningsplanen for året eller den retning, vi havde planlagt. Jeg tror, at mange iværksættere starter med alle mulige ideer til at tjene penge, men ofte sker det, at forretningen tager en uventet drejning. Det giver deres firma retning, og det skete også for os, og det gode råd er, at man skal forholde sig åben over for de drejninger.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: